PREVENTIVA: Zabranjene posete u bolnicama zbog povećanog broja infekcija

Izvor: Kurir, 26.Feb.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVENTIVA: Zabranjene posete u bolnicama zbog povećanog broja infekcija

Usled znatnog porasta broja obolelih od akutnih respiratornih infekcija posete pacijentima će do daljeg biti obustavljene - saopštili su u VMA

BEOGRAD - U Urgentnom centru i Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu kao i u Kliničkom centru u Kragujevcu zabranjene su posete pacijentima zbog virusa gripa.

- Usled znatnog porasta broja obolelih od akutnih respiratornih infekcija posete pacijentima će do daljeg biti obustavljene - saopštili su juče u VMA. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Ista mera predostrožnosti sprovedena je i u Kragujevcu.

- Zbog povećanog broja respiratornih infekcija kod stanovništva, Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija donela je odluku da se, kao preventivna mera protiv širenja virusa gripa, zabrani poseta pacijentima - navedeno je u KC Kragujevac, gde je u poslednjih sedam dana kod četiri pacijenta potvrđen virus gripa.

- Pacijenti su srednjih godina i imaju teži oblik infekcije. Nema mesta panici jer je to uobičajena procedura kod jačih simptoma gripa. Trenutno, dvoje pacijenata je na intenzivnoj nezi, dvoje u Urgentnom centru, a od petka će lečenje nastaviti na Infektivnoj klinici - poručila je dr Vanja Đorđević, portparolka KC Kragujevac.

(B. V.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.