PREMIJER VUČIĆ NAJAVIO: Početak izgradnje beogradskog metroa 2016. godine

Izvor: 24sata, 06.Nov.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJER VUČIĆ NAJAVIO: Početak izgradnje beogradskog metroa 2016. godine

Premijer Srbije Akleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje početak radova na beogradskom metrou 2016. godine i da je o tome razgovarao i sa francuskim premijerom Manuelom Valsom.

 - Priča o metrou više ne sme da ostane samo priča - poručio je Vučić i dodao da sa inženjerima francuske kompanije Alstom treba razgovarati o promeni pojedinih trasa, pošto će se grad menjati zbog projekta "Beograd na vodi", na kojem radovi treba da počnu krajem aprila ili početkom maja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << />
U Palati Srbija danas je među brojnim ekonomskim sporazumima potpisan i memorandum o izgradnji metroa u Beogradu.

Vučić je rekao da očekuje učešće francuske u velikim srpskim infrastrukturnim projektima i da se nada da će Francuska postati jedan od tri najznačajnija spoljnotrgovinska partnera Srbije.

Pročitajte još:

Svi beogradski metroi

Premijer je rekao i da se nakon mera za ekonomsku konsolidaciju očekuju i još povoljniji uslovi za infrastrukturne projekte.

- Srbija je spremna da dočeka veći broj putnika na aerodromu, sa 5,5 miliona putnika sada smo sve naše resurse iscrpli - kazao je Vučić.

Vučić je poručio da je u tekućoj godini između Srbije i Francuske već zabeležen robni rast od 10,6 odsto, kao i rast srpskog izvoza u Francusku od 24,7 odsto.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Početak izgradnje beogradskog metroa 2016. godine

Izvor: BKTV News, 06.Nov.2014

Premijer Srbije Akleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje početak radova na beogradskom metrou 2016. godine i da je o tome razgovarao i sa francuskim premijerom Manuelom Valsom.. . – Priča o metrou više ne sme da ostane samo priča – poručio je Vučić i dodao da sa inženjerima francuske...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.