POČEO PETI RAKOVIČKI KARNEVAL Prve na sceni dečje karnevalske povorke

Izvor: Blic, 31.Mar.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČEO PETI RAKOVIČKI KARNEVAL Prve na sceni dečje karnevalske povorke

Danas je počeo Peti međunarodni Rakovički karneval, a prvi dan manifestacije obeležila je Dečja karnevalska povorka, sastavljena od 29 grupa mališana iz rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola, a kao počasni gosti nastupile su i grupe iz Bele Crkve, Lajkovca i Vršca.

Povorka je prodefilovala Ulicom Patrijarha Joanikija na Vidikovcu, trasom dugom 800 metara, gde su uvodnu tačku tradicionalno imale mažoretkinje i bubnjari iz Bele Crkve.

Glavni performans >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učesnici su izvodili kod glavne bine, gde su ih ocenjivali članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC), organizacije čiji je Rakovica član od 2013. godine. Ocene su bile podeljene u četiri kategorije, te se tako birala grupa koja je ostavila najbolji opšti utisak, zatim najlepši kostimi i najspektakularniji performans, a potom i najmnogobrojniji tim.

Sutra u podne, kada je na programu Međunarodni karneval, pročitaće se imena pobednika Dečje karnevalske grupe, a najbolje ekipe predstavljače Rakovički karneval na karnevalima u zemlji i inostranstvu.

U daljem programu manifestacije učešće će uzeti oko 40 domaćih i inostranih grupa, među njima i ekipe iz Arube, Rusije, Austrije, Italije, Nemačke, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Rakovici završen Peti medjunarodni Rakovički karneval

Izvor: Beta Video, 01.Apr.2017, 17:09

BEOGRAD - Peti medjunarodni Rakovički karneval završen je danas defileom oko 40 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Od inostranih gostiju bile su grupe iz Arube, Rusije, Austrije, Italije, Nemačke Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bugarske. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.