Otvoreno kreativno dečje igralište na Kalemegdanu

Izvor: Studio B, 24.Maj.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno kreativno dečje igralište na Kalemegdanu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je obeležavanju Evropskog dana parkova i otvaranju dečjeg igrališta na Velikom Kalemegdanu.

On je tom prilikom istakao da je ovo odlična prilika da obeležimo Evropski dan parkova tako što ćemo naše najmlađe sugrađane obradovati najsavremenijm igralištem u Beogradu.

-Danas smo najmlađim Beograđanima predali na korišćenje moderno kreativno dečje igralište u samom centru grada, u najprometnijem, najlepšem >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i najvećem parku u Beogradu. Na Kalemegdanu će od danas mališani moći da se igraju na različitim, modernim i zabavnim rekvizitima zahvaljujući pomoći kompanije NIS,„Beogradske nedelje dizajna", kao i „Zelenila - Beograd" - rekao je gradonačelnik.

On je napomenuo da Beograd trenutno ima 58 parkova na svojoj teritoriji i da će se gradska vlast truditi da se taj broj za naredno obeležavanje Evropskog dana parkova znatno uveća.

-Cilj nam je da svaki deo Beograda dobije uređene parkove i igrališta sa različitim sadržajima. Uređujući urbane džepove, parkove i sadržaje u njima, Grad Beograd sesvakodnevno trudi da podigne kvalitet života građana. Pored redovnih aktivnosti na održavanju parkova, u poslednjem periodu dosta ulažemo i u njihove obnove, kako bi se unapredili i sačuvali od propadanja. Od početka ove godine smo deci u naselju Medaković, Voždovacu, Zemunu, Orlovskom naselju obezbedili po dva potpuno nova i bezbedna igrališta i nećemo odustati od namere da im omogućimo da srećno provode detinjstvo u našem gradu - rekao je Siniša Mali.

Moderno kreativno dečje igralište na Kalemegdanu rezultat je zajedničkog angažmana Grada Beograda, kompanije NIS, Udruženja građana „Beogradska nedelja dizajna" i JKP „Zelenilo - Beograd". Dečje igralište je po svom dizajnu jedno od najmodernijih u Beogradu, izgrađenopo važećim standardima, uz upotrebu savremenih građevinskih materijala.

Događaju su prisustvovali i ambasador Finske u Srbiji Peka Orpana, ispred kompanije NIS direktorka Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije Sanja Lubardić, osnivač „Beogradske nedelje dizajna" Jovan Jelovac i generalni direktor JKP "Zelenilo-Beograd" Slobodan Stanojević.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Otvoreno novo dečje igralište na Kalemegdanu

Izvor: Mondo, 24.Maj.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je na Evropski dan parkova otvorio dečje igralište na Kalemegdanu...Foto: Tanjug Mali..On je tom pilikom poručio da će Grad nastojati da osniva i uređuje što više parkova i igrališta..."U Beogradu postoji 58 parkova, od kojih je najveći ovaj na Kalemegdanu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.