Otvorena nedelja indonežanske kuhinje u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2016, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena nedelja indonežanske kuhinje u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

Tradicionalnim indonežanskim plesom "Lenggan Nyai", ples sa Betawi, tj. Džakarte u hotelu "Marriott" otvorena je nedelja kulinarstva Indonezije.

Nakon plesa, ambasador Indonezije Harry Richard James Kandou poželeo je dobrodošlicu svim gostima, isekao kup žutog pirinča "Tumpeng" koji je predao GM "Marriott" i predstavniku "Qatar Airways" Borisu Žutiću. Nakon toga, ambasador je udarcem u gong svečano proglasio ovu manifestaciju otvorenom.

- Ovo je mnogo bitna nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za Indoneziju, nadam se da ćete uživati. Srbija i Indonezija imaju jako dobre odnose, neguju ih godinama, a tako će biti i ubuduće. Velika nam je čast što se održava nedelja indonežanske kuhinje ovde. Imamo bogatu ponudu jela, nadam se da ćete uživati - rekao je ambasador Indonezije.



Zvanice su nastavile svoje druženje uz vrhunske indonežanske specijalitete.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

U Indoneziji je običaj da domaćin posluži goste koje poštuje, pa je ovom prilikom ambasador Indonezije Harry Richard James Kandou isekao kupu od žutog pirinča i poslužio predstavnika "Qatar Airwaysa" Borisa Žutića i menadžera hotela "Marriott", Miclava Mikaseka.



Foto: Telegraf

Inače, žuti pirinač se kuva u kokosovom mleku, postoji nekoliko vrsta i on se daruje dragim ljudima kao znak poštovanja, želje za uspehom u životu, blagostanja, plodnosti i prosperiteta.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Pogledajte video:



(Milka Radović)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.