Otvoren renoviran Plato Đoke Vještice

Izvor: Studio B, 12.Jun.2014, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren renoviran Plato Đoke Vještice

Plato Đoke Vještice, koji je novim rešenjem organizovan kao urbani trg sa novim mobilijarom, zelenim zidovima i sadnicama svečano je otvoren.

Plato je otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je tom prilikom najavio rekonstrukciju više gradskih trgova, među njima trg u Masarikovoj ulici kod Elektrodistribucije Beograd, Cvetni trg i Park fudbala na Autokomandi.

Gradonačelnik je podsetio da se u preuređenje platoa krenulo pre samo dve sedmice kojim je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << uz angažovanje nadležnih iz Sekretarijata za komunalno-stambene poslove i Javnog komunlanog preduzeća „Zelenilo Beograd", ova pjaceta dobila novi izgled.

- Naša je želja da ovaj mali trg izgleda poput trgova u nekim evropskim gradovima, posebno ako se ima u vidu da je posvećen Đoki Vještici, jednom od osnivača Studija B i čoveku koji je veoma mnogo učinio za naš grad - istakao je gradonačelnik.

On je najavio da će se u narednih desetak dana krenuti sa rekonstrukcijom još jednog malog trga kod Elektro- distribucije Beograd, takođe u Masarikovoj ulici. Cvetni trg će, prema njegovim rečima, biti u potpunosti preuređen, takođe i takozvani Park fudbala na Autokomandi, kao i jedan manji trg na Vračaru.

- Želja nam je da kroz minimalne investicije preduredimo te kutke Beograda u nešto lepše, atraktivnije i gde će građani Beograda moći se odmore od svakodnevnice - ukazao je gradonačelnik i podsetio da je Plato Đoke Vještice u potpunosti rekonsruisan iz donacija. 

Gradonačelnik je tom prilikom razgovarao sa okupljenim građanima koji su mu izneli svoje impresije i sugestije u vezi preuređenog gradskog trga.

Događaju su, pored gradonačelnika prisustvovali i njegov pomoćnik Borko Milosavjević, gradski arhitekta Milutin Folić, sekretarka za komunalno-stambene poslove Nina Jandrić i direktor JKP „Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević.

Novim rešenjem plato je organizovan kao urbana pjaceta kojim dominira zeleni zid -originalno rešenje „Zelenila Beograd", kao i novi mobilijar i sadnice drveća.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.