Otvoren novi informativni centar Turističke organizacije Beograda

Izvor: Studio B, 26.Sep.2012, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi informativni centar Turističke organizacije Beograda

Novi informativni centar Turističke organizacije Beograda otvoren je danas na Trgu republike 5.

- Otvaranjem novog centra biće povećan kvalitet turističke ponude Beograda, jer će na mestu gde posetioci ostvaruju možda prvi kontakt sa gradom, imati priliku da dobiju potpune informacije - istakao direktor TOB-a Dejan Veselinov.

On je podsetio da su informativni centri, pored novootvorenog, aktivni još na železničkoj stanici, aerodromu, a brojni su i sezonski >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << centri, koji se tokom leta nalaze u okviru međunarodnog pristaništa Luke Beograd, Skadarlije, Tržnom centru „Ušće" ili na Adi Ciganliji.

Važno je da se turistički centri nalaze na mestu koje je vidljivo i frekventno, kako bi turisti preko brošura i saveta bili adekvatno informisani, ukazao je prvi čovek TOB-a.

Veselinov je takođe istakao da je broj gostiju u Beogradu tokom prvih sedam meseci povećan za osam do devet odsto u odnosu na isti period lane, ocenivši da će ova godina biti uspešna za turizam srpske prestonice.

Gosti su uglavnom iz Evrope, dok ih tradicionalno najviše ima iz regiona. Najčešće destinacije koje ih interesuju su uže jezgro grada, Beogradska tvrđava, Ada Ciganlija, Zemun, Avalski toranj, Skadarlija, Hram Svetog Save i druge ambijentalne celine grada, naveo je Veselinov.

On je najavio i skori početak regionalne kampanje  „Sledeća stanica Beograda" i promocije našeg glavnog grada, najpre u Banjaluci, a potom i ostalim gradovima regiona.

Gradski sekretar za privredu Aleksandar Milošević dodao je da turizam kao posebna delatnost u okviru privrede Beograda ostvaruje značajan deo bruto domaćeg proizvoda.

Veliki broj ljudi je zaposlen u turizmu i ugostiteljsko-turističkim objektima koji prihoduju određena sredstva, a grad od tog prometa i poslovanja ima koristi, objasnio je Milošević.

On je rekao da je u interesu grada da podstakne dalji razvoj te delatnosti i obezbedi sve uslove za osnivanje što većeg broja privrednih subjekata, kako bi se zadovoljila tražnja koja raste sa istovremenim porastom broja turista.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.