Otvoren Novogodišnji festival na Beogradskom sajmu

Izvor: Studio B, 18.Dec.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Novogodišnji festival na Beogradskom sajmu

Gradonačelnik Siniša Mali prisusvovao je danas svečanom otvaranju Novogodišnjeg beogradskog festivala i Ledenog atrijuma za klizanje kod Hale 2 Beogradskog sajma.

Gradonačelnik se, posle spektakularnog vatrometa, sa klizaljkama pridružio mališanima u Ledenom atrijumu i istakao da je osećaj sjajan, jer ga vraća u detinjstvo i sećanje na nekadašnji Novogodišnji vašar.

- Novogodišnji festival je sjajna prilika za naše mališane, koji će od danas pa do 30. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << decembra moći da posećuju besplatne predstave, zabavni park i naravno klizalište. Pored festivala, koji je svakako sjajan uvod u novogodišnje veče, ispred Ustanove kulture „Vuk Karadžić" se organizuje Trg bajki, gde se svake večeri čitaju poznate bajke - ukazao je Mali.

On je podsetio da se i ove godine, već tradicionalno organizuje Trg otvorenog srca na Trgu Republike, kao i 1. januara Ulica otvorenog srca.

-Ovo je dobra prilka da napravimo lepu organizaciju novogodišnjih praznika u našoj prestonici, računajući i četiri finalne večeri tokom kojih ćemo imati sjajne muzičke izvođače na više lokacija u gradu, zbog čega će Beograd ove Nove godine biti centar regiona - naveo je gradonačelnik i pozvao mališane i roditelje da posete klizalište na Sajmu.

Svečanom otvaranju su prisustvovali i sekretar za privredu Grada Beograda Tijana Maljković, direktor Beokom - servisa Darko Glavaš, zamenik direktora Cebefa Nataša Ilić, direktorka Beogradskog sajma Danka Selić, pomoćnik direktora Dečjeg kulturnog centra Beograda Leontina Vukomanović, kao i veliki broj mališana, dok je program vodio Minja Subota.

Grad Beograd je ove godine pripremio čitav niz programa i zanimljivih aktivnosti u susret Novoj 2016. godini. Svi oni objedinjeni su pod zajedničkim imenom „Beogradska zima" i donose brojne novine u odnosu na ranije proslave Nove godine u našem glavnom gradu. Ove godine, po prvi put ulaz je besplatan na sve programe.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svečano otvoren Beogradski novogodišnji festival

Izvor: Blic, 18.Dec.2015

Velikim vatrometom otvoren je danas Beogradski novogodišnji festival na Beogradskom sajmu koji će trajati do 30. decembra...Gradonačelnik Beograda Siniša Mali svečano je otvorio ovu manifestaciju na klizalištu u Hali 2. Ledeni atrijum će biti otvoren za sve ljubitelje ledenog sporta, od 1. decembra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.