Opet se pale Savske vatre! Siđite sutra do reke, zamirisaće riblja čorba!

Izvor: BKTV News, 06.Jul.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet se pale Savske vatre! Siđite sutra do reke, zamirisaće riblja čorba!

Opet se pale SAVSKE VATRE! Tradicionalna manifestacija, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, posvećena reci Savi, ribi, ekologiji, sportu, kulturi, zabavi i prijateljstvu, ove godine se održava po 19. put u subotu, 7. jula na keju pored Save, pored restorana Nostalgija - centar "Šest topola", od 10 do 18 časova.

Tog dana zapaliće se vatre, zamirisati riblja čorba, sportisti i takmičari u različitim disciplinama, odmeriće svoje snage. Naravno, neće izostati zabava, pesma >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i igra, smeh i radost i tradicionalna ferijalna druženja, a biće i nagrada.

Ferijalni savez Srbije i Turistička Organizacija Beograda zajedno sa Sportsko-ribolovačkim društvom Senjak i Beogradskim sajmom su glavni "krivci"  što se svake prve subote u julu pale Savske vatre i okupljaju Beograđani i njihovi gosti na obali svoje reke.

Druga godina za redom takmičenje u kuvanju ribljih čorbi organizuje se pod nazivom Mamorijal "Nikola Simić" istaknuti glumac i dugogodišnji prijatelj i predsednik žirija manifestacije Savske vatre. Na takmičenju učestvuju ekipe Ferijalnog saveza Srbije, sportsko-ribolovačka društva, udruženja građana, deca i građani iz više gradova Srbije, a očekuju se i učesnici iz inostranstva, kao i predstavnici privrednih društava, javnih preduzeća i preduzetnika Beograda i Srbije.

U okviru pratećeg programa Ribolovačko društvo Senjak organizuje zajedničko pecanje za decu na obali Save pod sloganom "Udicom protiv droge. Pribor za pecanje je obezbeđen, a može i lični. Valja zaraditi za ručak. Ali to nije sve. Savske vatre ne mogu da se zamisle bez takmičenja u gadjanju vazdušnom puškom, takmičenja u pikadu, sportskom višeboju i ekipnog takmičenja u nadvlačenju konopca. Najboljima sleduju zanimljive nagradež, poručuju organizatori.

Kao i obično, najvažnije je posvetiti ovaj dan reci, uživati u prirodi, dobro se zabaviti i družiti se uz bogat kulturno-umetnički i zabavni program. Nekoliko godina unazad Savske vatre su uključene u turističku ponudu Beograda i deo su turističke ponude i programa manifestacija Turističke organizacije Beograda. Beograđanima koji su privilegovani građani Evrope, jer žive na lepom plavom Dunavu i zelenoj Savi, poručujemo: Siđite do reke i dođite na Savske vatre!, kažu organizatori.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.