Od danas teče rok za formiranje nove gradske vlasti

Izvor: Studio B, 23.Mar.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas teče rok za formiranje nove gradske vlasti

Konačni rezultati izbora u Beogradu objavljeni su u Službenom glasniku čime i zvanično počinje da teče zakonski rok za formiranje nove gradske vlasti.

Po zakonu predsednik Privremenog organa Siniša Mali ima rok od petnaest dana da sazove konstitutivnu sednicu Skupštine grada na kojoj bi bili verifikovani mandati novih odbornika.

Sednica Skupštine mora biti održana za najviše dva meseca, a posle njenog održavanja u roku od mesec dana moraju biti izabrani i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << gradonačelnik i članovi Gradskog veća.

Međutim, sekretar Privremenog organa Goran Vesić pre dva dana izjavio da očekuje da bi Beograd novu vlast mogao da dobije mnogo ranije, već do 1. maja, za kada je najavljeno i formiranje nove Vlade Srbije.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Rok za formiranje gradske vlasti počinje da teče od sutra

Izvor: Blic, 23.Mar.2014

Konačni rezultati izbora u Beogradu biće objavljen sutra u Službenom glasniku, kada će i zvanično početi da teče zakonski rok za formiranje nove gradske vlasti...Predsednik Privremenog veća Siniša Mali ima zakonski rok od 15 dana da sazove konstitutivnu sednicu Skupštine grada na kojoj bi bili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.