Rok za formiranje gradske vlasti počinje da teče od sutra

Izvor: Blic, 23.Mar.2014, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za formiranje gradske vlasti počinje da teče od sutra

Konačni rezultati izbora u Beogradu biće objavljen sutra u Službenom glasniku, kada će i zvanično početi da teče zakonski rok za formiranje nove gradske vlasti.

Predsednik Privremenog veća Siniša Mali ima zakonski rok od 15 dana da sazove konstitutivnu sednicu Skupštine grada na kojoj bi bili verifikovani mandati novih odbornika.

Sednica Skupštine mora biti održana za najviše dva meseca, a posle njenog održavanja, u roku od mesec dana moraju biti izabrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i gradonačelnik i članovi Gradskog veća.

Sekretar Privremenog veća Goran Vesić izjavio je pre dva dana da očekuje da bi Beograd novu vlast mogao da dobije mnogo ranije, već do 1. maja, za kada je najavljeno i formiranje nove Vlade Srbije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZBORI U BEOGRADU: Od ponedeljka teče zakonski rok za formiranje nove gradske vlasti!

Izvor: Kurir, 23.Mar.2014

BEOGRAD - Konačni rezultati izbora u Beogradu u ponedeljak će biti objavljeni u Službenom glasniku čime i zvanično počinje da teče zakonski rok za formiranje nove gradske vlasti...Po zakonu predsednik Privremenog organa Siniša Mali ima rok od petnaest dana da sazove konstitutivnu sednicu Skupštine...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.