Obnova Mije Kovačevića, pa Bulevar

Izvor: Večernje novosti, 01.Apr.2017, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova Mije Kovačevića, pa Bulevar

Potpisan ugovor sa MBA "Ratko Mitrović" za rekonstrukciju tri beogradske saobraćajnice. Radovi počinju krajem aprila, a rok za završetak je 180 dana. Vrednost oko dve milijarde POSLE višegodišnjeg najavljivanja i ponavljanja tendera, juče je konačno potpisan ugovor za rekonstrukciju Trga Slavija, Bulevara oslobođenja, ali i Ulice Mije Kovačevića, potvrdio je za "Novosti" Ilija Đorđević, direktor preduzeća MBA "Ratko Mitrović". Prema poslednjoj najavi v.d. sektretara >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << za investicije grada Luke Petrovića, sveobuhvatni radovi će početi ovog meseca, a cilj je da ova tri pravca dobiju bolju tramvajsku protočnost, uređene saobraćajne trake i kanalisane tokove, veću bezbednost i bolju koordinaciju. - Krajem aprila trebalo bi da najpre počne rekonstrukcija Ulice Mije Kovačevića, u delu od tramvajske okretnice do skretanja za "Gradsku čistoću". Nedugo zatim kreću i radovi u Bulevaru oslobođenja i od tada će se odvijati uporedo na obe lokacije - istakao je Petrović. - Potez od tramvajske okretnice kod Omladinskog stadiona do Vukovog spomenika radiće se u četiri faze, a sukcesivno će se zatvarati za saobraćaj. Javni gradski prevoz će raditi, ali izmenjenim trasama. Za radove u zoni Trga Slavija i Bulevara oslobođenja već je poznato da će se saobraćaj odvijati pravcima Makenzijeva - Kralja Milana i Nemanjina - Bulevar oslobođenja. Beogradska ulica na potezu Trg Slavija - Njegoševa biće jednosmerna u smeru ka Njegoševoj. Sve vreme izvođenja radova biće onemogućen prilaz Trgu Slavija iz Ulice Svetog Save i iz Deligradske. Posebno atraktivan deo je izgradnja biciklističke staze duž Ruzveltove i Mije Kovačevića, kao i u Bulevaru oslobođenja, od Bokeljske petlje do Tiršove. Deo projekta je i sanacija nadvožnjaka iznad Cvijićeve ulice. Rok za završetak svih planiranih radova je 180 dana od početka radova, a njihova ugovorena vrednost je oko 1,94 milijarde dinara bez PDV. Kolovoz u Bulevaru oslobođenja je pun rupa / Foto N: Skenderija CILjEVI OBNOVE Rekonstrukcija bi trebalo da doprinese - manjoj buci, vibracijama, većoj brzini tramvaja zbog zamene šina, omogući prolazak novih KAF tramvaja, poveća broj putnika, po proceni GSP oko četiri odsto, i smanji operativne troškove tramvajskog saobraćaja. ZAŠTITNI ZID KOD HITNE POMOĆI Izgradnja zaštitnog zida od buke na deonici auto-puta pored Hitne pomoći započeta je juče. Predlog da se stambeni objekti i bolnice pored auto-puta zaštite od buke, prihvaćen je, te će tako, osim KBC "Bežanijska kosa", zaštitni zid dužine 365 metara biti postavljen i na deonici pored Hitne pomoći. U Beogradu je ove godine izgrađeno 3.638 metara zaštitnih zidova.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tri žile kucavice BG konačno kopaju

Izvor: B92, 02.Apr.2017, 09:44

Posle višegodišnjeg najavljivanja i tendera, konačno je potpisan ugovor za rekonstrukciju Trga Slavija, Bulevara oslobođenja, ali i Ulice Mije Kovačevića...Prema poslednjoj najavi v.d. sektretara za investicije grada Luke Petrovića, sveobuhvatni radovi će početi ovog meseca, a cilj je da ova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.