Srbija

Nedelja, 02.04.2017.

09:41

Tri žile kucavice BG konačno kopaju

Posle višegodišnjeg najavljivanja i tendera, konačno je potpisan ugovor za rekonstrukciju Trga Slavija, Bulevara oslobođenja, ali i Ulice Mije Kovačevića.

Izvor: Večernje novosti

Tri žile kucavice BG konačno kopaju
(Foto: Thinkstock.com)

Prema poslednjoj najavi v.d. sektretara za investicije grada Luke Petrovića, sveobuhvatni radovi će početi ovog meseca, a cilj je da ova tri pravca dobiju bolju tramvajsku protočnost, uređene saobraćajne trake i kanalisane tokove, veću bezbednost i bolju koordinaciju.

"Krajem aprila trebalo bi da najpre počne rekonstrukcija Ulice Mije Kovačevića, u delu od tramvajske okretnice do skretanja za "Gradsku čistoću". Nedugo zatim kreću i radovi u Bulevaru oslobođenja i od tada će se odvijati uporedo na obe lokacije", rekao je Ilija Đorđević, direktor preduzeća MBA "Ratko Mitrović".

Prema njegovim rečima, potez od tramvajske okretnice kod Omladinskog stadiona do Vukovog spomenika radiće se u četiri faze, a sukcesivno će se zatvarati za saobraćaj. Javni gradski prevoz će raditi, ali izmenjenim trasama.

Za radove u zoni Trga Slavija i Bulevara oslobođenja već je poznato da će se saobraćaj odvijati pravcima Makenzijeva - Kralja Milana i Nemanjina - Bulevar oslobođenja. Beogradska ulica na potezu Trg Slavija - Njegoševa biće jednosmerna u smeru ka Njegoševoj. Sve vreme izvođenja radova biće onemogućen prilaz Trgu Slavija iz Ulice Svetog Save i iz Deligradske.

Rok za završetak svih planiranih radova je 180 dana od početka radova, a njihova ugovorena vrednost je oko 1,94 milijarde dinara bez PDV, pišu Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: