OVAJ CVET SUTRA STAVITE NA REVER: Raste u Srbiji, za njega zna ceo svet, a evo šta predstavlja

Izvor: Kurir, 10.Nov.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAJ CVET SUTRA STAVITE NA REVER: Raste u Srbiji, za njega zna ceo svet, a evo šta predstavlja

BEOGRAD - Sutra je Dan primirja u Prvom svetskom ratu koji Srbija obeležava kao državni praznik od 2012. godine u znak sećanja na pobedu i veliko stradanje srpske vojske u Velikom ratu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NE RADE ŠKOLE, VRTIĆI, BANKE, POŠTE... Ponedeljak je zvanično neradni dan, evo šta možete da OČEKUJETE

Izvor: Blic, 10.Nov.2019

Dan primirja u Prvom svetskom ratu tradicionalno se obeležava 11. novembra i u Srbiji, a reč je o zvaničnom državnom prazniku i - neradnom danu. Kako on ove godine pada sutra, u ponedeljak, mnogi Beograđani uživaju u produženom vikendu.

Nastavak na Blic...

NATALIJINA RAMONDA "Cvet feniks" simbol koji obeležava srpskog stradanje i DAN PRIMIRJA

Izvor: Blic, 11.Nov.2019, 07:25

Srbija od 2012. godine obeležava 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu, u znak sećanja na dan i trenutak kada je 1918. na snagu stupilo primirje u Velikom ratu. Ovaj dan obeležava se uz nošenje bedža koji predstavlja kombinaciju legendarnog Ordena albanske spomenice i Natalijine ramonde...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.