OD SEPTEMBRA ŠKOLSKI ORMARIĆI I DVA KOMPLETA KNJIGA

Izvor: Kurir, 26.Dec.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD SEPTEMBRA ŠKOLSKI ORMARIĆI I DVA KOMPLETA KNJIGA

U Beogradu postoji oko 200 osnovnih škola, a istraživanja Gradskog zavoda za javno zdravlje pokazala su da trećina dece ima krivu kičmu, a da 20 odsto osnovaca ima loše držanje

BEOGRAD - U svim beogradskim osnovnim školama na proleće će početi postavljanje ormarića u kojima će osnovci držati drugi komplet besplatnih udžbenika dobijen od grada.

Kako je rekla član Gradskog veća Jovana Mehandžić, ormarići za oko 120.000 osnovaca biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u upotrebi od septembra 2012. godine i znatno će rasteretiti đačke torbe.

"Đaci će od septembra imati dva kompleta knjiga, jedan kod kuće, drugi u školi, što će olakšati torbe, popraviti njihovo držanje i omogućiti pravilniji razvoj mališana", rekla je Mehandžić.

U Beogradu postoji oko 200 osnovnih škola, a istraživanja Gradskog zavoda za javno zdravlje pokazala su da trećina dece ima krivu kičmu, a da 20 odsto osnovaca ima loše držanje.

Preporuka je da težina školske torbe ne treba da premašuje 15 odsto težine deteta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.