Novi vrtić Plava ptica za 220 mališana (VIDEO)

Izvor: S media, 06.Sep.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vrtić "Plava ptica" za 220 mališana (VIDEO)

Novi vrtić "Plava ptica" sutra će primiti 220 mališana. - Ovo je najlepši vrtić koji je do sada otvoren - rekao je gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas na današnjem svečanom otvaranju.

Novi vrtić "Plava ptica" na Ceraku od sutra će otvoriti vrata za 220 mališana uzrasta od 12 meseci do šest i po godina, koji će prve korake socijalizacije učiniti u potpuno novom i za njih namenski opremljenom objektu.

U novom vrtiću naći će se 80 dece jaslenog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i 140 mališana vrtićkog uzrasta, koji će biti podeljeni u devet vaspitnih grupa, a na raspolaganju će im biti prostorije za vaspitno obrazovni rad, kuhinja, igrališta za decu...

Stariji polaznici vrtića moći će da uživaju i u dvorištu od 4.000 metara kvadratnih, u kom će biti postavljene osmišljene letnje radionice, kao i mobilijar za igru dece.

Ovo je najlepši vrtić koji je do sada otvoren, naveo je gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas na današnjem otvaranju, ističući da će deca ovde imati priliku da odrastaju u lepim i toplim uslovima.

- U protekle tri godine, izgrađeno je 29 vrtića, do kraja godine treba da budu izgrađena još tri, a u prvoj polovini naredne godine još tri - najavio je Ðilas.

On je podsetio da su ove godine obezbeđena mesta za mališane čija oba roditelja rade i dodao da će ulaganja u predškolsko i školsko obrazovanje biti nastavljena.

Zašto nema jedinstvene cene vrtića

Nove biblioteke igračaka u vrtićima

Novi vrtić "Plava ptica" pripada Predškolskoj ustanovi "Čukarica", u okviru koje je u protekle tri godine napravljeno pet novih vrtića: "Carić", "Gorica", "Bajka", "Ostružnica" i "Plava ptica", čime je povećan kapacitet za smeštaj 1.270 mališana.

Do kraja ove godine, na teritoriji Beograda planirano je da budu završeni vrtići u Velikom Mokrom Lugu, Rakovici i Barajevu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.