Nov izgled zemunskih simbola

Izvor: Studio B, 18.Maj.2012, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nov izgled zemunskih simbola

Novom, savremenom rasvetom Kula Sibinjanin Janka na Gardošu biće osvetljena večeras, a Zemunci i Beograđani moći će ovog vikenda lepo vreme da iskoriste za šetnju novoizgrađenim Zemunskim kejom između restorana „Šaran" i „Venecija".

Kula na Gardošu osvetljena je LED rasvetom poslednje generacije, koja u odnosu na dosadašnju omogućava uštedu energije od čak 30 odsto. Postavljeni reflektori su neupadljivi i svedeni u prostoru, pa ne narušavaju razgledanje kule >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << po danu. Osim kule, osvetljen je i plato u neposrednoj blizini, čime je zaokružena estetska celina, a objedinjeno je i dekorativno i funkcionalno osvetljenje. Ovaj objekat izuzetnog estetskog i istorijskog značaja sada omogućava građanima panoramsko razgledanje grada na potpuno nov način.

Realizacijom ovog projekta nastavlja se osvetljavanje najznačajnijih objekata našeg grada, koje sprovodi Uprava za energetiku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove. Kao i kod prethodno osvetljenih objekata, i u ovom slučaju se insistiralo na energetskoj efikasnosti i isplativosti instalacije, kao i implementaciji ekološki čistih proizvoda, a postavljanje 91 reflektora u rekordnom roku je izvelo JKP „Javno osvetljenje" Beograd.

Obaloutvrda i Zemunski kej izgrađeni su kao prioritetan infrastrukturni projekat u Zemunu, jer brane grad od takozvanih „stogodišnjih voda" i izlivanja Dunava. Ovaj projekat je važan i zbog toga što će Beograđani i svi gosti našeg grada moći čak jedanaest meseci godišnje da uživaju u prelepom šetalištu.

Veoma složen posao u roku je izvelo JVP „Beogradvode", u saradnji sa nekoliko gradskih komunalnih preduzeća. Projekat je izveden u tri faze, a pored izgradnje nožica, greda obaloutvrde i nasipa, rekonstruisani su i postojeći kanalizacioni izlivi, čime je rešen problem neprijatnih mirisa i otpada. Posle vodoprivrednih radova, izgrađeni su šetalište, tribine i stepeništa, i to tako da čuvaju autentičnost sredine i ispunjavaju najviše estetske zahteve.

Izgradnju Zemunskog keja zajednički je realizovalo više gradskih komunalnih službi, a ona predstavlja i primer odlične saradnje grada Beograda i opštine Zemun, koja je bila i suinvestitor radova.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Nov izgled zemunskih simbola

Izvor: Kurir, 18.Maj.2012

BEOGRAD - Novom, savremenom rasvetom Kula Sibinjanin Janka na Gardošu biće osvetljena večeras, a Zemunci i Beograđani moći će ovog vikenda lepo vreme da iskoriste za šetnju novoizgrađenim Zemunskim kejom između restorana „Šaran” i „Venecija”...Kula na Gardošu osvetljena je LED rasvetom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.