Normalizovana isporuka obroka u narodnim kuhinjama

Izvor: Studio B, 12.Feb.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Normalizovana isporuka obroka u narodnim kuhinjama

Narodne kuhinje, nisu ukinute i nastavljaju sa radom. U to su se uverili i novinari koji su sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim obišli punkt Narodne kuhinje u Rakovici, gde sve funkcioniše po uhodanom sistemu.

Gradonačelnik je brojnim korisnicima poručio da će grad, ne obazirući se na zlonamerne glasine, nastaviti da vodi odgovornu socijalnu politiku.

- Najpre su dobili novčanu pomoć, a od danas je i isporuka normalizovana. Ovo je primer odgovorne socijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << politike i u situacijama kada se problemi dešavaju, ali i reakcija na sve one neodgovorne izjave oko navodnog ukidanja narodnih kuhinja i nebrige za ljude kojima je pomoć najpotrebnija. To je bila notorna laž i lično mi smeta da se neko bavi politikantstvom i dobija jeftine političke poene na problemima ovih ljudi - istakao je Mali.

Na, posle bolesti, najveću muku sirotinju, su navikli. Njihovi obrazovni profili, a ima i fakultetskih diploma, evidentirani su u kartonima socijalno najugroženijih. U redu pred Narodnu kuhinju doveo ih je isti problem, nemogućnost da sebi obezbede elementarnu ljudsku potrebu - hranu. Dodatna muka, da budu žrtve dezinformacija o ukidanju Narodnih kuhinja, poslednje je što im je trebalo. Da to nije tačno uverili su se i sami, a da je jedina novina koju u toj oblasti grad planira, unapređenje usluge, čuli su na jednom od 40 punktova u Rakovici, od gradonačelnika Siniše Malog.

Proceduralni problemi jedini su razlog za neku vrstu vakuma, koji je bezbolno premošćen zahvaljujući Društveno odgovornim kompanijama, koje su pritekle u pomoć, dok je korisnicima isplaćena novčana nadoknada od 5. 040 dinara.

Najvažnije je da, dok se proceduralni problemi ne reše, niko neće biti gladan. Kada tender bude završen, korisnici Narodnih kuhinja mogu da očekuju još kvalitetniju uslugu, kažu u gradu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.