Noćas radovi na Gazeli i deonici Tošin Bunar

Izvor: S media, 17.Mar.2010, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćas radovi na "Gazeli" i deonici Tošin Bunar

Preduzeće "Putevi Srbije" najavilo je da će večeras i tokom noći biti obavljeni radovi na postavljanju betonske ograde na beogradskom mostu "Gazela" i na sanaciji oštećenja na kolovozu na deonici "Tošin Bunar - Surčin".

Večeras od 20 sati do pet sati ujutro u okviru redovnog održavanja mostova na autoputu izvodiće se radovi na postavljanju betonske "Nju džersi" ograde na "Gazeli" u smeru Šid - Beograd, navedeno je u saopštenju.

Za saobraćaj će biti zatvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << krajnje desna (spora) kolovozna traka do revizione staze u dužini od 200 metara, od krajnje ulazne rampe (ulivni krak) iz ulice Jurija Gagarina do čelične konstrukcije mosta, a na osnovu Projekta privremenog regulisanja saobraćaja i Rešenja Ministarstva za infrastrukturu.

Uz apel na vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, najavljeno je obezbedjivanje radova adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom sa saobraćajnim prikolicama, uz asistenciju saobraćajne policije.

Večeras od 22 časa do pet sati ujutro u okviru redovnog održavanja autoputa izvodiće se radovi na sanaciji oštećenja na kolovozu, krpljenjem udarnih rupa u brzoj i voznoj kolovoznoj traci u pokretu na deonici “Tošin bunar”- Surčin u smeru Beograd - Šid.

U saopštenju se apeluje na vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Radovi će biti obezbedjeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom i uz asistenciju saobraćajne policije, a ukoliko bude velikih gužvi u saobraćaju, ekipa će se pomeriti i propustiti vozila dok se ne uspostavi normalno odvijanje saobraćaja.



Rekonstrucija "Gazele" posle završetka mosta preko Ade


Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas izjavio je večeras da rekonstrukcija mosta "Gazela" ne bi trebalo da počne dok se ne završi novi most preko Ade Ciganlije, jer će u suprotnom Beograd biti suočen sa velikim saobraćajnim problemima, saoštila je Gradska uprava.

Djilas je, gostujući u "Beogradskoj hronici" RTS-a, kazao da gradske vlasti nemaju podatke o tome da je most "Gazela" u izrazito kritičnom stanju, jer ih o tome niko ne obaveštava, već saznaju iz medija.

"Ako je to, zaista, tako, onda radovi na njegovoj sanaciji moraju početi odmah. Medjutum, neko mora da snosi odgovornost zašto je 'Gazela' u takvom stanju. Neka direktor 'Puteva Srbije' odmah zbog toga podnese ostavku, jer je most doveden u kritično stanje, a poslednje dve i po godine nije radjena sanacija", kazao je Dilas, a navodi se u saopštenju.

On je ukazao da su Brankov i Železnički most koji su u nadležnosti Beograda u veoma dobrom stanju, jer se održavaju i podsetio da je grad izdvojio 5,5 miliona evra za delimičnu sanaciju Pančevačkog mosta, koji je u nadležnosti Republike.

Govoreći o kreditu za rekonstrukciju mosta "Gazela" koji odobrava Evropska investiciona banka (EIB), gradonačelnik Djilas je istakao da grad Beograd nikada nije prihvatio uslove EIB, već se obavezao da žiteljima nehigijenskih naselja omogući da konkurišu za dobijanje socijalnih stanova koji se već nekoliko godina grade u Beogradu.

"Ne postoji mogućnost da svi oni dobiju stanove samo zato što su zauzeli parče neke zelene površine. To nije ni moralno, niti je fer prema ljudima koji su čitav život radili i nikada nisu dobili stan", kazao je on i dodao da je problem Roma koji su živeli ispod "Gazele" rešen na human način.

Gradonačelnik je najavio da će sutra u Starom dvoru biti održan sastanak s predstavnicima Radne grupe Ministarstva infrastrukture na kome ć biti predstavljena moguća dinamika radova na mostu "Gazela".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.