Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2020, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema potvrde zaraze na severu Kosova, uzorci se šalju u Beograd

Na severu Kosova još nije zabeležen nijedan slučaj zaraze novim koronavirusom.

Zbog simptoma sličnih bolesti koju taj virus izaziva, Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici danas su se javila četiri pacijenta čiji će uzorci biti poslati u Beograd, Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak".

Epidemiolog Aleksandar Antonijević iz Instituta za javno zdravlje je novinarima rekao da se rezultati očekuju u subotu.

Dodao je da su dve od te četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osobe čiji su uzorci poslati, smeštene na Infektivnom odeljenju u Kosovskoj Mitrovici.

Na severu Kosova se delimično poštuju dvojake mere tokom pandemije: s jedne strane, na snazi je celodnevna zabrana kretanja starijih od 65 godina, a svih ostalih od 17.00 do 05.00 sati - kako je propisala Vlada Srbije, a s druge strane, iz prištinskih institucija stižu upozorenja da će biti kašnjeni oni koji prekrše odluku Vlade Kosova i budu napolju od 10.00 do 16.00 i od 20.00 do 06.00 časova.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, pozvao je građane da poštuju upozorenja lekara, da budu izolovani, da nose zaštitne maske i rukavice, da ne budu u grupama.

Najavio je da će biti postavljen improvizovani lokal koji će omogućiti Domu zdravlja da se pripremi za masovno testiranje na koronavirus.

Tgovine su dobro snabdevene, u apotekama ima lekova, ali nedostaju maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju.

U gradu je u toku je dezinfekcija ulaza zgrada, ulica i ustanova.

Osobama čije su penzije manje od 15.000 dinara, danas je uručena pomoć u namirnicama koju je pripremio Privremeni organ Opštine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Na severu Kosova još nema zabeleženih slučajeva korona virusa

Izvor: Danas, 26.Mar.2020

Na severu Kosova još nije zabeležen nijedan slučaj zaraze novim korona virusom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.