Nema  odlaganja raseljavanja nehigijenskih naselja

Izvor: S media, 27.Avg.2009, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema odlaganja raseljavanja nehigijenskih naselja

Zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić izjavio da više nema nikakvih razloga za odlaganje raseljavanja stanovnika nehigijenskih naselja u Beogradu.

U izjavi novinarima posle posete Dnevnom centru i klubu za starije u opštini Čukarica, Krkobabić je naveo da je juče usvojen akcioni plan za raseljavanje stanovnika nehigijenskih naselja i da sada predstavnici vlasti nemaju izgovor da ih neko "koči" u ovom poslu.

"Nama jedino preostaje da raselimo ljude ispod mosta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 'Gazela' i da tu akciju privedemo kraju", rekao je on i dodao da će datum preseljenja Roma iz ovog nehigijenskog naselja biti naknadno saopšten. Krkobabić je objasnio da će u druge delove grada biti raseljeni stanovnici nehigijenskih naselja koji su prijavljeni u Beogradu, dok će oko 60 porodica, čiji članovi imaju prebivalište u drugim mestima Srbije, u skladu s dogovorom, biti raseljeni u sredinu iz koje dolaze.

Prema njegovim rečima, neki stanovnici iz drugih mesta koji žive u nehigijenskim naseljima glavnog grada, tamo već imaju nedovršene ili dovršene kuće, pa imaju gde da se vrate.

Krkobabić je upozorio da ubuduće svi moraju biti svesni da "ne treba da kreću put Beograda" ukoliko nemaju obezbedjen stan ili posao, istakavši da "gradska vlast i gradjani Beograda ne mogu da snose troškove njihovih odluka", već da egzistencijalne probleme treba da rešavaju u svojoj lokalnoj sredini.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.