Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2019, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne davimo Beograd potvrdio odluku o bojkotu izbora

Inicijativa "Ne davimo Beograd" potvrdila je danas da će bojkotovati predstojeće izbore, jer su, kako su naveli, konstatovali da nije došlo ni do kakvog pomaka u ispunjenju zahteva za slobodne i fer izbore od strane nadležnih institucija.

U saopštenju je navedeno da će ta organizacija u narednom periodu izraditi predlog "Deklaracije o aktivnom bojkotu izbora" koji će biti ponuđen, kako su naveli, na usaglašavanje građanima, akademskoj i stručnoj javnosti, civilnom društvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i ostalim političkim akterima.

Ta organizacija podsetila je da su svi opozicioni akteri, veliki broj parlamentarnih i vanparlamentarnih opozicionih saveza, stranaka i pokreta, potpisali u decembru prošle godine zajedničku deklaraciju kojom su utvrdili da nema uslova za slobodne i fer izbore.

"Eksperti okupljeni oko organizatora protesta '1 od 5 miliona', kao i organizacije civilnog društva, izneli su u novom dokumentu isti zaključak i preporuke za unapređenje izbornih uslova. Nakon serije sastanaka održanih na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, potpuno je jasno da ne postoji politička volja režima da usvoji zahteve kojima bi se obezbedili uslovi za održavanje slobodnih i fer izbora", navodi se u saopštenju "Ne davimo Beograd".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.