Nastavlja se akcija Zajedno za vašu zgradu na opštini Stari grad

Izvor: Studio B, 03.Jan.2013, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se akcija "Zajedno za vašu zgradu" na opštini Stari grad

Opština Stari grad je pozvala skupštine stanara sa te opštine da se do 28. februara prijave za program "Zajedno za vašu zgradu" radi su/finansiranja radova na uređenju dvorišta i održavanja stambenih zgrada.

Kako navode na sajtu te opštine, konkurs se organizuje po treći put a nakon prikupljanja prijava komisija će utvrditi rang listu. Kriterijumi za rangiranje će biti visina učešća skupštine zgrade za radove koji su predmet prijave kao i vrsta i obim radova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Na bazi te rang liste opština će, u okviru raspoloživih sredstava, izabrati zgrade u kojima će se izvoditi radovi o ćemu će podnosioci prijava biti blagovremeno obavešteni.

Gradska opština Stari grad će zatim potreban novac za održavanje zgrade i prostora oko zgrade transferisati na račun skupštine stanara zgrade ili izvođača radova koga zgrada angažuje.

Nakon uplate novčanih sredstava, skupština stanara je u obavezi da u roku od 90 dana od dana uplate sredstava za uređenje zgrade podnese komisiji izveštaj o izvršenim radovima sa dokazima. U suprotnom skupština stanara je u obavezi da vrati novac opštini.

Skupštine stanara koje nisu podnele izveštaj o utrošenim sredstvima za 2010. i 2011. godinu ne mogu da učestvuju u ovogodišnjem konkursu.

U protekle dve godine u okviru ovog projekta 592 zgrade su dobila okrečene ulaze, nova ulazna vrata, stepeništa, interfone i video nadzor, novu stolariju, uređena dvorišta, a neke zgrade su dobile i nove krovove.

Informacije o potrebnim dokumentima i prijavama mogu se dobiti na sajtu www.starigrad.org.rs i na telefon 3222-626.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.