Narušen legitimitet Radne grupe za izradu medijskih zakona

Izvor: Studio B, 05.Jul.2013, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narušen legitimitet Radne grupe za izradu medijskih zakona

Koalicija zaposlenih u medijima i Sindikat novinara Srbije saopštavaju da je ostavka člana Radne grupe za izradu medijskih zakona, profesora Vladimira Vodinelića potvrdila sumnje na koje je koalicija ZUM ukazivala.

Netransparentnost koja je pratila ceo tok izrade nacrta zakona kulminirala je ostavkom koja je dodatno narušila kredibilitet Radne grupe.

Tvrdnja profesora Vodinelića da predstavnici pojedinih novinarskih i medijskih udruženja zagovaraju rešenja koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << odgovaraju njihovim materijalnim interesima kao i činjenica se nacrt zakona menjao na privatnu intervenciju pojedinih članova Radne grupe, nesporan su dokaz pravih namera da se pod firmom izlaska država iz medija raspodeli marketinško tržište u elektronskim medijima vredno 70 miliona evra.

Koalicija ZUM i Sindikat novinara Srbije još jednom apeluju da se u procesu donosenja medijskih zakona uvaži javni interes i odbace manipulacije interesnih grupa i privatnih lobista.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Ko to medijske zakone kroji po svom šnitu?

Izvor: Mondo, 05.Jul.2013

Ostavka člana Radne grupe za izradu medijskih zakona, uglednog profesora Vladimira Vodinelića, potvrdila je sumnje..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.