Najveći uspeh  izgradnja vrtića

Izvor: S media, 19.Avg.2009, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći uspeh izgradnja vrtića

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas ocenio da je najveći rezultat prve godine njegovog rada to što se u Beogradu sada gradi pet vrtića, a uskoro će biti otvoreno još pet gradilišta novih obdaništa.

Djilas je najavio da će, uz izgradnju novih, rekonstrukciju i proširenje postojećih vrtića, liste čekanja na kojima je sada oko 3.000 dece, u aprilu naredne godine biti prošlost.

Prema podacima gradske uprave, u Beogradu su tokom proteklih godinu dana otvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tri nova vrtića, 12 je renovirano i prošireno što je omogućilo da se u obdaništa upiše još 1.800 dece.

Djilas koji za gradonačelnika izabran pre tačno godinu dana, prvu godišnjicu svog mandata obeležio je upravo obilaskom gradilišta pet novih vrtića, dva u naselju Mirijevo i po jednog u Kaludjerici, Sremčici i na Čukaričkoj padini. Ovi objekti decu će primiti početkom naredne godine.

Iako je zadovoljan time što u gradu niču nova obdaništa, Djilas ukazuje da je problem u tome što manje radnika ima na izgradnji obilaznice oko Beograda nego na gradilištima vrtića, te su gužve u beogradskom saobraćaju i dalje svakodnevica.

"Ja sam već razgovarao sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem koji će se založiti da radovi na obilaznici oko Beograda koji maltene stoje, napokon budu aktivirani da bi smo u nekom roku od recimo 18 meseci mogli da izmestimo ceo tranzitni i teretni saobraćaj iz grada", kazao je Djilas.

On je dodao da će rasterećenju saobraćaja u Beogradu doprineti i izgradja mosta Borča-Zemun koja bi trebalo da počne u drugoj polovini naredne godine, a most bi bio završen za tri godine.

Gradonačelnik je najavio da će Grad i u narednih godinu dana nastaviti da pomaže socijalno ugrozenim kategorijama stanovništva, a rešavaće se i komunalni problemi - od asfaltiranja ulica, do sanacija kanalizacione mreže.

Prema podacima gradske uprave, u proteklih godinu dana rešeni su brojni komunalni problemi, asfaltirana 172 kilometra ulica i očišćeno je više od 50 divljih deponija.

Gradonačelnik Beograda je najavio i da će radi povećanja efikasnosti rada gradske uprave, od septembra biti promena medju njegovim saradnicima, a te promene, kako je istakao, "neće biti kozmetičke".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.