Najveći uspeh izgradnja vrtića

Izvor: RTS, 19.Avg.2009, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći uspeh izgradnja vrtića

Gradonačelnik Dragan Đilas ocenio da je najveći rezultat prve godine njegovog rada izgradnja vrtića, ali su gužve u beogradskom saobraćaju i dalje svakodnevica.

Dragan Đilas, koji je za gradonačelnika Beograda izabran pre tačno godinu dana, prvu godišnjicu svog mandata obeležio je obilaskom gradilišta novih vrtića u Mirijevu,  Kaluđerici, Sremčici i Čukaričkoj padini. Vrtići će primiti decu početkom naredne godine.

Gradonačelnik Beograda ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da je najveći rezultat prve godine njegovog rada izgradnja pet vrtića, a uskoro će biti otvoreno još pet gradilišta novih obdaništa.

Uz izgradnju novih, rekonstrukciju i proširenje postojećih vrtića, liste čekanja na kojima je sada oko 3.000 dece, u aprilu naredne godine biće prošlost.

Prema podacima gradske uprave, u Beogradu su tokom proteklih godinu dana otvorena tri nova vrtića, 12 je renovirano i prošireno što je omogućilo da se u obdaništa upiše još 1.800 dece.

Iako je zadovoljan time što u gradu niču nova obdaništa, Đilas ukazuje da je problem u tome što manje radnika ima na izgradnji obilaznice oko Beograda nego na gradilištima vrtića, te su gužve u beogradskom saobraćaju i dalje svakodnevica.

"Razgovarao sam a ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem koji će se založiti da radovi na obilaznici oko Beograda koji maltene stoje, napokon budu aktivirani da bi smo u nekom roku od recimo 18 meseci mogli da izmestimo ceo tranzitni i teretni saobraćaj iz grada", rekao je Đilas.

Gradonačelnik je najavio da će Grad i u narednih godinu dana nastaviti da pomaže socijalno ugrozenim kategorijama stanovništva, a rešavaće se i komunalni problemi - od asfaltiranja ulica, do sanacija kanalizacione mreže.

Prema podacima gradske uprave, u proteklih godinu dana rešeni su brojni komunalni problemi, asfaltirana 172 kilometra ulica i očišćeno je više od 50 divljih deponija.

Grad Beograd preduzima niz aktivnosti kako bi se povećao stepen bezbednosti učenika u beogradskim školama, izjavio je Đilas.

"Uoči nove školske godine, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova pokušaćemo da obezbedimo da svaka škola ima svog školskog policajca", rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, policajci će proći obuku, a bilo bi idealno i kada bi i živeli u delu grada gde se nalazi škola jer bi onda potpuno poznavali situaciju na terenu.

Grad svake godine ulaže značajna sredstva u instaliranje video-nadzora i sve više škola ima tu vrstu opreme.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podvukli crtu

Izvor: Press, 19.Avg.2009

U proteklih godinu dana u prestonici se radilo i gradilo na svakom koraku, sređivane su ulice, završen deo obilaznice, ozbiljnije početa izgradnja mosta preko Ade, otvarani novi vrtići i škole. .Pre tačno godinu dana formirana je nova gradska vlast, a Dragan Đilas izabran je za gradonačelnika....

Nastavak na Press...

Đilas: Bez lista čekanja za vrtiće

Izvor: B92, 19.Avg.2009

Beograd -- Izgradnjom novih obdaništa u Beogradu neće biše biti potrebe za listama čekanja, kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas...Povodom prve godišnjice rada na funkciji prvog čoveka grada, Đilas je obišao pet vrtića koji se grade. Gradonačelnik je rekao da će objekti biti završeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.