Nabavka autobusa na električni pogon

Izvor: Studio B, 12.Nov.2015, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nabavka autobusa na električni pogon

JKP GSP „Beograd" danas oglašava javni poziv za nabavku pet novih niskopodnih solo autobusa na električni pogon sa pantografskim sistemom brzog punjenja na terminusima i sistemom skladištenja električne energije pomoću baterija ili superkondenzatora.

- Ukoliko čitav postupak bude trajao prema predviđenoj proceduri, ugovor će se potpisati za mesec dana. U tom slučaju, električni autobusi će na ulicama Beograda biti sredinom naredne godine, jer je rok za isporuku minimalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 150, a maksimalno 250 dana od datuma potpisivanja ugovora o isporuci vozila - rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

On je dodao da će elektroautobusi saobraćati na potezu od „Sava centra" do Vukovog spomenika, čime Beograd postaje prva prestonica u okruženju koja će imati liniju javnog gradskog prevoza na kojoj saobraćaju elektroautobusi.

- Kapacitet ovih vozila je minimalno 80 putnika i, što je najvažnije, električni autobusi su u potpunosti ekološka vozila, jer je emisija štetnih materija nula - napomenuo je Siniša Mali.

Motori ovih autobusa nesmetano rade u uslovima spoljašnje temperature od minus 20 do plus 50 stepeni Celzijusa, vreme punjenja na terminusima je samo deset minuta i elektroautobus je spreman za vožnju narednih 20 kilometara.

Projekat nabavke novih niskopodnih solo autobusa na električni pogon JKP GSP „Beograd" realizuje u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine i Sekretarijatom za saobraćaj Grada Beograda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.