NE DAMO LJUBU Više od 70 odsto roditelja potpisalo da DECA NE IDU U ŠKOLU zbog smene direktora

Izvor: Blic, 04.Sep.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE DAMO LJUBU Više od 70 odsto roditelja potpisalo da DECA NE IDU U ŠKOLU zbog smene direktora

Savet roditelja Osnovne Škole "Svetozar Miletić" ostaje pri odluci da decu neće slati u školu do povratka u stanje pre 28. avgusta, kada je direktor Miroljub Mosurović razrešen te funkcije.

- Ministarstvo prosvete je o svemu obavešteno ranije, 30. avgusta, i od tada se čeka zvanična reakcija Ministarstva, kao i da ministar Šarčević poseti školu. Odluku da do daljnjeg deca ne pohađaju školu potpisalo je više od 70 odsto roditelja od ukupno 1.200 učenika ove škole, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a Savet roditelja će i večeras organizovati skup roditelja u školskom dvorištu s početkom u 19 sati - kažu iz Saveta roditelja.

Oni podsećaju da je nakon razrešenja direktora Mosurovića i raspuštanja Školskog odbora čitav kolektiv od 75 nastavnika i učitelja dosadašnjoj upravi dao punu podršku, kao i da je to učinio čak i imenovani v.d direktora Miloš Gačić.

- Za nas roditelje trenutno stanje znači da je u jednoj od najboljih škola u Srbiji, prema stručnoj oceni istog tog Ministarstva, de fakto uvedena privremena uprava koja preti da destabilizuje školu. Savet roditelja je odmah po prijemu rešenja Ministarstva reagovao i 30. avgusta 2017. godine uputio zahtev ministru Šarčeviću da u zakonskom roku poništi rešenje o razrešenju direktora i raspuštanju Školskog odbora, kao što je to uradio u martu ove godine, posle peticije koju je potpisalo preko 1.500 roditelja sadašnjih učenika, ali i brojni nekadašnji učenici škole - ističu iz Saveta roditelja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Roditelji pisali Brnabić: Bez direktora nema nastave

Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2017

Savet roditelja Osnovne škole "Svetozar Miletić" obavestio je nadležne institucije o odluci da do povratka u stanje pre 28. avgusta 2017. godine i poništavanja smene direktora te škole, neće slati svoju decu na nastavu. Roditelji su i u ponedeljak uveče održali protest u dvorištu škole i ponovili...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.