Zemun: Roditelji ne daju Ljubu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2017, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemun: Roditelji ne daju Ljubu

Uz direktan prenos na internetu, oko 1.000 roditelja s decom je ispred zemunske Osnovne škole "Svetozar Miletić" održalo protest pod nazivom "Ne damo Ljubu". Oni se protive odluci Ministarstva prosvete da smeni direktora Miroljuba Mosurovića Ljubu.

Uspešni direktor, omiljen zbog visokog kvaliteta nastave, odlično održavane i opremljene škole i humanog odnosa i brige prema deci dobio je ovacije roditelja koji su rešeni da ga odbrane kao i u martu ove godine.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ministarstvo je novom odlukom pogazilo sopstveno rešenje iz marta ove godine kojim je smena obustavljena. Tada smo ih sprečili peticijom sa 1.700 potpisa roditelja - objašnjava Žarko Ristić, zamenik predsednika Saveta roditelja ove škole.

On ističe da Savet smatra da je ovo jedna od najboljih škola u Srbiji, o čemu govore brojni uspesi učenika, ali i najviše ocene za rad direktora i nastavnog osoblja. Prema Ristićevim rečima, proces protiv direktora motivisan je ličnom osvetom određene osobe iz Prosvetne inspekcije, u čijim mahinacijama Mosurović nije želeo da učestvuje. Odluka o smeni je obrazložena "nepravilnostima u radu", zasnovanim na bezazlenim greškama koje inspekcija nalazi doslovno oblećući školu.

- U martu je Školski odbor odbio da smeni direktora, a Mosurovića je podržao i ostatak kolektiva. Sad Ministarstvo pokušava da razreši i Školski odbor. Gadi nam se to što neko želi da ovako upravlja sudbinama naše dece, to nećemo dozvoliti - bio je odlučan Ristić.

Mosurović potvrđuje da je doneta odluka kojom se i on i Školski odbor razrešuju funkcije. Međutim, 75 zaposlenih, Školski odbor i Savet roditelja, svi su jednoglasno odbacili tu meru Ministarstva i neće je poštovati.

- Nećemo dozvoliti da unište odličnu školu. Ministarstvo će sutra dobiti dopis od 2.500 roditelja. Lako bi oni sa nama, ali protiv složnih roditelja ne mogu, njima ne mogu da podele otkaze - kaže Mosurović.

Mnogima od roditelja Mosurović je bio nastavnik i razredni starešina. Oni pričaju da ih je "Ljuba devedesetih spasao od ulice i primitivizma".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

I dalje bez nastave u školi "Svetozar Miletić" u Zemunu

Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2017, 10:50

Osim đaka prvaka, učenici viših razreda osnovne škole "Svetozar Miletić" u beogradskoj opštini Zemun iz protesta ne idu u školu...Naime, đaci i roditelji su i 1. septembra protestovali, jer je ministar prosvete Mladen Šarčević 28. avgusta doneo rešenje o razrešenju direktora škole Miroljuba...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.