Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2020, 17:27

Ministri čestitali Dan pobede i Dan Evrope, položeni venci na Groblje oslobodilaca u Beogradu

Ministri i drugi predstavnici vlasti, kao i i borčka udruženja, čestatli su danas građanima 9. maj, Dan pobede, takođe i Dan Evrope.

"Dan pobede nad fašizmom, pre tačno 75 godina, najsvetliji je dan u istoriji Srbije i svih naroda naše bivše zajedničke zemlje, koji su ujedinjeni, rame uz rame, ustali protiv najvećeg zla 20. veka. Srbija je uvek, kao i danas, bila na pravoj strani, na strani slobode i istine, zajedno sa našim najvećim saveznicima Rusijom i SAD", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako je rekla, "ogromne žrtve koje je Srbija podnela u borbi za slobodu nikad neće biti zaboravljene i njima dugujemo večnu zahvalnost".

Ona je dodala da antifašitička borba Srba, Hrvata, Crnogoraca, Bošnjaka, Slovenaca, Makedonaca i Albanaca ne sme da bude zaboravljena, kao i da zemlje zapadnog Balkana zajedno idu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

"Sloboda, jednakost i solidarnost kao osnovne ideje EU nisu ništa drugo nego isti oni ciljevi za koje su se borili naši preci i saveznici u Drugom svetskom ratu. Zato je Evropa naš zajednički dom", navodi Mihajlovićeva.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je u svojoj čestitci naveo da je obaveza Srbije da buduća pokolenja usmeri na antifašističku tradiciju.

On je, zajedno sa i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, u ime Vlade, položio venac na Groblje oslobodilaca u Beogradu, povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Đorđević je rekao da će Groblje oslobodilaca Beograda, koje je renovirano prošle godine, danas ceo dan svetleti crvenom bojom u čast Crvenoj armiji, koja je dala "ogroman doprinos u oslobođenju Beograda".

Pored ministara vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane, u ime Grada Beograda, gradonačelnik Zoran Radojičić, predstavnici SUBNOR-a Srbije i SUBNOR-a Grada Beograda, kao i ambasade Rusije, Belorusije, Azerbejdžana, Kazahstana i konzulata Jermenije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ministri čestitali Dan pobede, položeni venci na Groblje oslobodilaca u Beogradu

Izvor: Beta Video, 09.Maj.2020

BEOGRAD - Ministri i drugi predstavnici vlasti, kao i i borčka udruženja, čestitali su danas gradjanima 9. maj, Dan pobede koji je obeležen polaganjem venaca na Spomeniku oslobodiocima Beograda . (pokrivalice) Beta/preuzet materijal

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.