Matea Parlov pobednica u polumaratonu na 32. Beogradskom maratonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matea Parlov pobednica u polumaratonu na 32. Beogradskom maratonu

Hrvatska atletičarka Matea Parlov pobedila je danas u polumaratonskoj trci na 32. Beogradskom maratonu.

Parlov je pobedila rezultatom sat, 14 minuta, 33 sekunde.

"Ja sam u treningu i nisam ni približno u formi. Taktika je bila da se ne zaletim, da ne puknem. Trener mi je zadao tempo i ja sam bez obzira na druge takmičarke to držala, a kada sam videla da su one 'pukle', jednostvano sam ih prošla. Samo sam držala svoj tempo", rekla je Parlov novinarima posle trke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Ona je rekla da je zadovoljna rezultatom, s obzirom da je tek u treningu.

"Pre mesec dana sam trčala maraton, a kada uđem u formu moći ću da trčim ispod 1:13. Ovo je bilo blizu, ali na jesen ću trčati brže", dodala je Parlov.

Drugo mesto zauzela je Kenijka Karoline Čereno rezultatom 1:15,07, a treća kroz cilj prošla je domaća takmičarka Teodora Simović sa 1:16,23.

Beogradski maraton: Akcija Ravnopravno do cilja kao podrška osobama sa invaliditetom

Akcijom "Ravnopravno do cilja" održanom u okviru 32. Beogradskog maratona, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti je po osmi put pružio podršku osobama sa invaliditetom u učešću na toj sportskoj manifestacije.

Brojni građani i građanke koji su danas posetili štand poverenika imali su priliku da se kroz druženje sa sportistima sa invaliditetom upoznaju sa konkretnim preprekama na koje oni nailaze, a kroz razgovor sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti i zaposlenima, da saznaju više o štetnosti diskriminacije i kako se protiv nje boriti, saopšteno je iz kancelarije poverenika.Poverenica Brankica Janković je istakla da je ta akcija jedan od načina da se ukaže na to da osobe sa invaliditetom mogu da budu potpuno ravnopravne u svim oblastima života, kao i da su Beograd i Srbija još jednom pokazali da mogu da stvore uslove za to.

Zahvaljujući tome, Beogradski maraton je prošle godine dobio prestižnu međunarodnu nagradu "Najbolji maratonac" kao priznanje za rad sa trkačima sa invaliditetom i za ostale društvene inicijative.

Pored brojnih učesnika u akciji "Ravnopravno do cilja" koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizuje zajedno sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda bili su i Danijela Jovanović, vicešampionka sveta u paratekvondou i prošlogodišnji heorj maratona Stanislav Prvulović iz udruženja "Debra – deca leptiri".

Događaj je završen kada je počela Trka zadovoljstva u kojoj su učestvovali sportisti i sportistkinje sa invaliditetom, naši gosti, zaposleni u instituciji poverenika i mnogi drugi građani koji su im pružili podršku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.