Malo je potrebno za njihov osmeh

Izvor: Blic, 11.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo je potrebno za njihov osmeh

U želji da makar na kratko vratimo osmeh dece obolele od raka koja se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, „Blic" je juče organizovao akciju posvećenu ovim mališanima. Prema njihovoj želji u goste smo im doveli pevača Darka Filipovića, a našoj poseti priključili su se i izdavačke kuće „Kreativni centar" i „Laguna" koji su mališanima na poklon doneli knjige.

Kad nam je pre dvadesetak dana mala Nana poverila da je njena najveća želja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da upozna Darka, odlučili smo da joj želju ispunimo. U međuvremenu smo saznali da bolnici nedostaju knjige za mališane pa smo pozvali izdavačke kuće „Laguna" i „Kreativni centar" da se priključe našoj akciji. „Laguna" je za male pacijente izdvojila 40, a „Kreativni centar" 12 aktuelnih dečjih knjiga.

Mališani su goste dočekala ozarenih lica, a naravno najviše su se obradovali Darku, čija ih je neposrednost navela da se odmah okupe oko stola i sa njim počnu da čavrljaju. Desetogodišnji Boris iz Novog Sada mu je zatražio autogaram, a potom ga je zamolio za još dva koje će, kaže, dati bratu Filipu i sestri Lidiji. Potom su autograme dobili i Tanja (10) iz Novih Banovaca, Nikola (12) iz Nevesinja, Dragoslav (9) iz Andrijevice, Nikola i Milan z Banja Luke, Ljubiša iz Šapca,... a Vlada (19) koga danas čeka operacija pitao je Darka što nije doveo i neku koleginicu što je kod dece izazvalo smeh. Gostima se nešto kasnije priključila i Nana, koja od šoka što vidi svog idola narednih pola sata nije mogla da izgovori ni jednu reč. A kad je progovorila prvo što je rekla bilo je „Pevaj Darko", da bi zatim njih dvoje zajedno otpevali hit „Trebaš mi" i dobili veliki aplauz.

Mladi pevač je pesmom i razgovorom mališane zabavljao punih sat i po vremena, a deca su uživala u druženju i obaveznom slikanju. Pažnju malih pacijenata privukle su i knjige, pa je PR „Kreativnog centra" Jelena Đorđević, Stefanu (4) i Dragoslavu (9) čitala knjigu „Da pukneš od zeke", a Vanja Gavrovski iz „Lagune" je starijoj deci pričala o sadržajima ostalih knjiga.

Ekipa „Blica" deci je poslužila kolače, a kad su se svi zasladili došlo je vreme rastanka. Darko i deca su razmenili telefone, a predstavnici izdavačkih kuća su obećali da će im doneti još knjiga.

Sreća je usrećiti decu

Veliko mi je zadovoljstvo kad nekoga mogu da učinim srećnim, pogotovo decu. Danas sam stekao nove drugare i uživao sam u druženju sa njima. Ipak posebno me dirnula Nana - ispričao je Darko.

- Akcija je divna! Bili smo oduševljeni kad ste nas pozvali da vam se priključimo i lično predamo deci knjige. Susret sa njima bio je jako dirljiv i rado ćemo se odazvati svakoj narednoj akciji posvećenoj deci - kažu predstavnice „Lagune" i „Kreativnog centra".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.