Mali: Ne očekujem otpuštanja, vreme je i za veće zarade

Izvor: Blic, 27.Dec.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Ne očekujem otpuštanja, vreme je i za veće zarade

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas sednici Saveza samostalnih sindikata Beograda, čija je tema bila jačanje socijalnog dijaloga na nivou grada Beograda, kao i saradnja između granskih sindikata i nadležnih sekretarijata.

– Ovakvi razgovori sa predstavnicima sindikata su jedini i pravi način da menjamo naš grad nabolje. Posebno sam ponosan što je Grad Beograd potpisnik kolektivnih ugovora, što znači da štitimo prava zaposlenih, ali u isto vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znamo tačne obaveze, kako zaposlenih tako i poslodavaca – naglasio je Mali.

On je podsetio da je Grad Beograd u poslednje tri godine vratio 443 miliona evra raznih nasleđenih obaveza, uz napomenu da nije uzet ni dinar novih kredita.

– Ponekad nisam najzadovoljniji efikasnošću rada pojedinih javnih preduzeća, jer želim da svako ko tamo radi, shvati da je on tu zbog građana Beograda. Ipak, sa druge strane, mislim da je vreme da i zaposleni u javnim preduzećima osete boljitak, kako u smislu uslova za rad tako i zarada. O tome razgovaramo sa Vladom Republike Srbije, a zaista ne očekujem nikakave loše vesti u smislu smanjenja broja zaposlenih ili povećanja nekih dažbina – rekao je Mali.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Beograda Tomislav Banović zahvalio je gradonačelniku na prisustvu, rekavši da je ovo prvi slučaj u poslednjih 15 godina da prvi čovek Beograda bude na sednici.

– Sve što je vezano za Grad Beograd, njegova preduzeća i ustanove, sada funkcioniše na najbolji mogući način. Zaposleni redovno primaju plate, članovi sindikata su zadovoljni, a sve eventualne nesuglasice rešavaju se u hodu i nema nikakvih problema. Moram da naglasim da svi naši granski sidikati imaju izvanrednu saradnju sa nadležnim sekretarijatima – rekao je Banović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gradonačelnik i sindikalci za istim stolom

Izvor: Blic, 27.Dec.2016

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas sednici Saveza samostalnih sindikata Beograda, čija je tema bila jačanje socijalnog dijaloga na nivou grada Beograda, kao i saradnja između granskih sindikata i nadležnih sekretarijata...– Ovakvi razgovori sa predstavnicima sindikata su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.