„Magični doručak za decu sa smetnjama u razvoju

Izvor: Studio B, 07.Apr.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Magični doručak" za decu sa smetnjama u razvoju

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovali su u devetoj po redu humanitarnoj akciji „Magični doručak" u Metro Horeca centru, koja ima za cilj prikupljanje hrane za decu sa smetnjama u razvoju.

Projekat se sprovodi u organizaciji Crédit Agricole banke Srbija, kompanije Metro Cash&Carry Srbija i kompanija Bambi, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu i nevladinom humanitarnom organizacijom Banka hrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Na današnjoj manifestaciji tim kuvara, predvođen masteršefom Urošem Uroševićem i članovima uprava Crédit Agricole banke Srbija, Metro Cash&Carry Srbija i Bambi koncerna, pripremao je obroke za učenike škole „Miloje Pavlović", koji su istog dana dostavljeni mališanima.

Siniša Mali je naglasio da mu je veliko zadovoljtvo što je imao priliku da učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji i što obroke dobiti deca sa smetnjama u razvoju iz škole „Miloje Pavlović".

-U Beogradu ima 16 škola koje pohađaju deca sa smetnjama u razvoju i ovo je naša ideja da na neki način da pomognemo toj deci. Više od 80 odsto te dece dolazi iz siromašnih porodica i mi na ovaj način želimo da pomognemo i njima - rekao je Mali, koji je zahvalio svim kompanijama koje već godinama učestvuju u ovoj akciji.

On je dodao da i Vlada Republike Srbije i Grad Beograd pomažu i u vezi sa obrocima i u opremanju tih škola.

U okviru akcije organizovano je i simbolično takmičenje tokom kojeg su se svi učesnici projekta nadmetali u dekoraciji mafina. Stručni žiri sastavljen od predstavnika medija, izabrao je pobedničke mafine u tri kategorije.

- Ovo je obrok da imaju užinu i mislim da su danas deca pobedila - rekao je Mali posle takmičenja.

Ministar Vanja Udovičić je istakao da je svojim učešćem želeo da podrži ovu divnu akciju koja ima humanitarni karakter, da apeluje na javnost i da se podigne svest o ovom problemu.

- Uključivanje dece sa smetnjama u razvoju u društvo je izuzetno važno. Svi imaju pravo na život, na jednakost, na srećno odrastanje, na osmeh i ljubav. Pozivam sve građane i društveno odgovorne kompanije da se uključe u humanitarnu akciju „Magični doručak - rekao je Udovičić.

Cilj humanitarne akcije „Magični doručak" je prikupljanje hrane za škole za decu sa smetnjama u razvoju širom Srbije. U okviru akcije, kompanije Crédit Agricole Srbija, Metro Cash & Carry Srbija i Bambi donirale su proizvode i sredstva za najmlađe, dok se kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija, tradicionalni prijatelj projekta, akciji priključila doniranjem sokova za svaki paketić.

Magični doručak do sada je pomogao da se godišnje za decu sa smetnjama u razvoju obezbedi i više od osam tona hrane za 35 specijalnih škola iz Srbije i na taj način pruži podrška prirodnoj porodici u unapređenju kvaliteta života maloletne dece.

Humanitarna akcija će se nastaviti do 15. aprila i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane građane i kompanije da uplatom na račun Banke hrane u Crédit Agricole banci ili kupovinom posebno formiranih paketa u objektima Metro lanca, koji koštaju 280 dinara, obezbede dodatni obrok đacima. Sakupljene namirnice Banka hrane će ravnomerno, prema broju đaka, raspodeliti školama za decu sa smetnjama u razvoju.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, kao i predstavnici kompanija koje učestvuju u projektu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deveti put održana humanitarna akcija 'Magični doručak'

Izvor: Beta OMS, 07.Apr.2016

U prisustvu ministra omladine i sporta Vlade RS Vanje Udovičića, gradonačelnika Beograda Siniše Malog i predstavnika gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, u METRO Horeca centru održana je deveti put za redom humanitarna akcija "Magični doručak", koja ima za cilj prikupljanje...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.