MUKE STANARA STEPE STEPANOVIĆA Umesto vrtića dobili smo poljanu punu ZMIJA!

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUKE STANARA STEPE STEPANOVIĆA "Umesto vrtića dobili smo poljanu punu ZMIJA!"

Problemima stanara naselja Stepa Stepanović nema kraja. Pored toga što se godinama bore da dobiju ono što im je obećano i prikazano u planu prilikom kupovine stanova, sada imaju novi problem - zmije. Zmije duže od jednog metra okupirale su jednu od zelenih površina koju niko ne održava i na kojoj je planiran da bude izgrađen vrtić. Stanari su u strahu za svoju decu i mole nadležne za pomoć.

Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović poslalo je pismo redakciji "Blica" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kome su se požalili na njihove sve brojnije i opasnije probleme.

- Pored pokušaja nametanja sadržaja koji nisu planski predviđeni, a protiv čega se uspešno borimo već nekoliko godina (benzinska pumpa sa pretakalištem za tečni naftni gas i skadište boca tečnog naftnog gasa umesto tržnog centra, verski objekat donacija privatnog lica umesto doma zdravlja, četiri repetitora mobilne telefonije visoka 36 metara ispod prozora stanara itd.), Investitor, Građevinska direkcija Srbije ne izvršava svoje obaveze prema stanarima. To je poprimilo tolike razmere, da već ugrožava bezbednost i normalno funkcionisanje nekoliko hiljada žitelja ovog dela Beograda - kažu stanari ovog naselja.

Kako objašnjavaju, od useljenja prvih stanara Investitor ne održava prostor koji nije u nadležnosti Gradskog zelenila i zbog toga su se na njemu pojavile zmije!

- Ogromna parcela u centralnom delu naselja, zelena površina koja je predviđena za komercijalne sadržaje i drugi vrtić, a čija izgradnja još uvek nije počela, do sada nikada nije održavana. Ove godine trava je ogromna, a korov je zavladao velikim delom naselja. Veliki problem su razne životinje koje se u tako viskoj travi razmnožavaju, od kojih su najopasnije zmije. One se u poslednje vreme pojavljuju u velikom broju - kažu stanari Stepe.

Pročitajte još

Kako kažu, jako su zabrinuti jer zbog zmija više ne mogu i ne smeju sami da održavaju prostor naselja kao proteklih godina. A strahuju za bezbednost dece koje u naselju ima u jako velikom broju.

- Održavanje prostora naselja je obaveza investitora, ali on se time ne bavi. Naše naselje je poznato po izuzetno velikom broju dece koja u njemu žive. Deca se igraju oko ove parcele i zbog zmija smo sada jako zabrinuti za njih - kažu oni.

Dodaju, takođe, da su se sami snalazili da hvataju zmije i premeštaju ih na druge lokacije.

- Svesni smo činjenice da su zmije zaštićene životinje i veoma važne, pa smo se sami snalazili i premeštali ih na mesta za koja smo procenili da su manje opasna - kažu stanari i apeluju na nadležne da im pomognu u borbi protiv ovih gmizavaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.