Zmije u Stepi, stanari u strahu / FOTO

Izvor: B92, 26.Jul.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zmije u Stepi, stanari u strahu / FOTO

Beograd -- Stanari naselja Stepa Stepanović u Beogradu strahuju za svoju bezbednost zbog zmija koje su se pojavile u njihovom naselju.

Životinje su se, kako navodi Udruženje stanara tog naselja, pojavile na parceli u centralnom delu naselja koja je zarasla u travu i korov, zbog, kako kažu, neodržavanja prostora koje nije u nadležnosti Gradskog zelenila već u nadležnosti Građevinske direkcije Srbije.

"Stanari zbog zmija ne mogu sada sami, kao što su to činili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prethodnih godina, da održavaju prostor naselja, koji je u obavezi da održava Investitor, to jest Građevinska direkcija“, navodi se u saopštenju Udruženja stanara i dodaje se da najveća opasnost preti deci iz naselja.

"Svesni činjenice da su zmije zaštićene životinje i veoma važne, stanari se, u nedostatku podrške onih kojima je to zakonska obaveza da rade, sami snalaze i uhvaćene gmizavce premeštaju na druge lokacije, za koje procenjuju da su manje opasne", ističu stanari.

Oni naglašavaju da investitor od useljenja prvih stanara ne održava prostor taj prostor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MUKE STANARA STEPE STEPANOVIĆA "Umesto vrtića dobili smo poljanu punu ZMIJA!"

Izvor: Blic, 26.Jul.2016

Problemima stanara naselja Stepa Stepanović nema kraja. Pored toga što se godinama bore da dobiju ono što im je obećano i prikazano u planu prilikom kupovine stanova, sada imaju novi problem - zmije. Zmije duže od jednog metra okupirale su jednu od zelenih površina koju niko ne održava i na kojoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.