Izvor: DANuBeogradu.rs, 01.Feb.2016, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIJ: Izložba “Ko je soko – taj je Jugosloven”

U Muzeju istorije Jugoslavije u četvrtak 4. februara u 18 časova biće otvorena izložba “Ko je soko – taj je Jugosloven”, koja označava početak intenzivnijih aktivnosti na obradi i prezentaciji nasleđa prve Jugoslavije. Tema postavke je sokolski pokret između 1919. godine i Drugog svetskog rata i njegova, pomalo zaboravljena uloga u promovisanju jugoslovenske ideje. Sokolsko ... The post MIJ: Izložba “Ko je soko – taj je Jugosloven” appeared first on Dan u Beogradu.

Nastavak na DANuBeogradu.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je soko – taj je Jugosloven

Izvor: SEEcult.org, 01.Feb.2016

Muzej istorije Jugoslavije (MIJ) u Beogradu započinje izložbom “Ko je soko – taj je Jugosloven”, koja će biti otvorena 4. februara u Muzeju “25. maj”, period obimnijih istraživanja i proširenja fonda koji svedoči o nasleđu prve Jugoslavije...Ideja za istraživanje proistekla je iz činjenice...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DANuBeogradu.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DANuBeogradu.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.