Liste čekanja za beogradske vrtiće smanjene za 1.000 mesta

Izvor: 24sata, 26.Nov.2014, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liste čekanja za beogradske vrtiće smanjene za 1.000 mesta

Članica Gradskog veća Tanja Popović izjavila je danas da će u naredne četiri godine liste čekanja u beogradskim vrtićima biti trajno rešene, dok će broj mesta sa te liste do kraja godine biti smanjen za 1.000 mesta.

Ona je podsetila da je pre nekoliko meseci Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i tim oko gradskog menadžera Gorana Vesića pokrenuo projekat rešavanja lista čekanja u beogradskim vrtićima.

–Na listi čekanja je, pre pokretanja projekta, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << bilo oko 5.000 mališana, dok je u međuvremenu otvoren novi vrtić „Dragan Laković” na Novom Beogradu, u Bloku 61, kapaciteta 320 dece. Otvoren je novi vrtić u naselju „Stepa Stepanović”, kapaciteta 270 mesta, kao i nova osnovna škola u istom naselju. Takođe, otvoren je i vrtić u Obrenovcu, u naselju Stubline – navela je članica Gradskog veća i najavila izgradnju novih vrtića, ali i renoviranje osnovnih i srednjih škola u prestonici.

Ona je kaže da je prvi put na nivou grada Beograda formiran Savet za prava deteta, koga pored članova Gradskog veća i sekretara čine i nekoliko nevladinih organizacija, dok je njen predsednik gradonačelnik Siniša Mali.

Cilj saveta je, kako je istakla, poboljšanje položaja dece u društvu, jer je krajnje vreme da se grad Beograd bavi ovom oblašću na odgovoran način.

Takođe, Popovićeva je ukazala da je pre nekoliko meseci grad deci sa posebnim potrebama omogućio pratioce, u realizaciji Sekretarija za obrazovanje i dečiju zaštitu i Sekretarija za socijalnu zaštitu. Grad Beograd je, kako je navela, toj deci obezbedio 44 pratioca, dok će u narednom periodu, a na inicijativu roditelja, biti angažovano dodatnih 130 pratioca.

Ona je podsetila da je ova gradska vlast za kratko vreme uradila dosta toga za poboljšanje položaja dece, kao što je da svako treće dete ima pravo na besplatan vrtić, a deca koja koriste usluge Dnevnog boravka imaju besplatan prevoz.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.