Izvor: Blic, 29.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnja scena na minus četiri

Srbija, Beograd i opština Surčin dobili su otvorenu letnju scenu, koje se ne bi postidela bilo koja evropska prestonica.

Umesto dotrajale letnje scena koja je godinama služila za organizaciju sedmojulskih svečanosti u Bojčinskoj šumi, napravljena je za 17 miliona dinara moderna multufunkcionalna pokrivena pozornica sa gledalištem koje može da primi 500 gledalaca koji sede i mnogo više kad stoje.

U subotu je oko 1.000 ljudi na hladnoći od minus 4 sa oduševljenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pratilo program u kojem su učestvovali glumci Jelisaveta Seka Sabljić i Nikola Simić, prvakinja beogradske opere Jasmina Trumbetaš - Petrović, učenici baletske škole „Lujo Davičo", folklorni ansambli „Diogen" iz Surčina, „Srem" iz Jakova, „Branko Radičević" iz Boljevaca, „Budućnost" iz Dobanovaca i Bane Krstić sa „Garavim sokakom".

Pored bine nalazili su se kazani sa vojničkim pasuljem, kuvanim vinom i rakijom. Po starom običaju prinet je bogovima na žrtvu mladi vo sa čijim pečenim mesom su se pogostili svi prisutni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.