Izvor: Blic, 05.Jan.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOMLJENJE ČESNICE KOD HRAMA Da li će i ove godine dukat ponovo izvući ON?

Tradicionalno lomljenje božićne česnice ove godine će biti izmešteno iz najužeg centra grada, pa će umesto na Trgu republike ili kod Terazijske česme, svečanost biti obavljena na Vračarskom platou, ispred Hrama Svetog Save.

Za izradu mega-česnice teške 180 kilograma i prečnika dva i po metra, kao i prethodnih godina zaduženi su Unija pekara Srbije i "As braća Stanković" iz Grocke.

Okupljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i lomljenje česnice koja će se sastojati od 2.000 delova, počeće u nedelju 7. januara tačno u 11 časova. Kako najavljuju organizatori, u česnici će se nalaziti tri dukata.

Svi koji godinama unazad prate ovu manifestaciju, s nestrpljenjem očekuju da vide da li će Konstantin Garović ponovo izvući dukat kao što je to učinio tri puta u poslednje četiri godine!

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lomljene česnice prvi put i u centru Leskovca

Izvor: juGmedia, 05.Jan.2018

Moto klub „Leskovac“ i Turistička organizacija grada Leskovca u subotu, 6. januara u 16 časova, na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra po prvi put organizuju lomljenje česnice...Pozivaju sve građane da povedu svoje mališane (koji će lomiti česnicu) i da uz prigodan program prisustvuju...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.