Koronavirus ušao u studentske domove u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jun.2020, 15:00

Koronavirus ušao u studentske domove u Beogradu

Koronavirus je ušao u studentske domove u Beogradu, potvrđeno je portalu Nova.rs u Studentskoj poliklinici.

Epidemiološkinja te klinike Mila Paunić kazala je da je situacija u ovom trenutku pod kontrolom.

"Izolaciju obolelih studenata i kontakata, rešili smo ad hoc, uz pomoć ustanove Studentski centar, koja je pronašla prostor za izolaciju. Veliku pomoć pružile su nam kolege iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Reč je o dvadesetak studenata i njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kontakata, koji su u izolaciji", rekla je Paunić.

"Sve ustanove u okviru Studentskog centra sprovode veoma rigorozne preventivne mere. Domovi su, međutim, gusto naseljeni kolektivi, mladi se intenzivno druže, studentske sobe su male, i uvek postoji pretnja da se infekcija proširi, i mi radimo sve da se to ne desi", naglasila je dr Paunić.

U Srbiji su u nedelju registrovane 82 osobe zaražene koronavirusom, dok su u subotu bile 74.

U petak je najveći broj novih slučajeva koronavirusa, 22 od 96, registrovan u Beogradu, a prestonica je sve vreme na čelu po broju zaraženih.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.