Kontrola igraonica i vrtića

Izvor: Večernje novosti, 19.Mar.2016, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrola igraonica i vrtića

U nadzorima koje je Inspektorat za rad u petak sproveo u igraonicama, objektima u kojima se organizuju proslave rođendana i vrtićima u Beogradu otkriveno je da je od 97 zatečenih radnika njih pet nije imalo ugovore o radu i nije bilo prijavljeno na obavezno socijalno osiguranje, saopštilo je večeras. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je nadzorima obuhvaćeno 38 poslodavaca, a ove vanredne kontrole inspekcija je obavljala i u prvoj i u drugoj smeni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Na osnovu utvrđenih činjenica inspektori su doneli tri rešenja sa nalozima za otklanjanje nedostataka u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i četiri naloga na zapisnik u oblasti radnih odnosa. Većina nadzora još traje biće okončani kada inspektorima bude dostavljena potrebna dokumentacija, i pošto izjavu da odgovorno lice kod poslodavca koje nije bilo prisutno tokom nadzora. U nadzorima koji su u igraonicama, rođendaonicama i vrtićima u Beogradu obavljeni početkom februara ove godine zatečen je veći broj radnika na "crno" tada je utvrđeno da je od ukupnog broja zatečenih na radu čak 12 odsto njih bilo neprijavljeno.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U vrtićima i igraonicama i dalje rade "na crno"

Izvor: B92, 20.Mar.2016, 13:31

Beograd -- U objektima u kojima se organizuju proslave rođendana i vrtićima u Beogradu, otkriveno je da je od 97 zatečenih radnika njih pet radilo "na crno"...U nadzorima koje je Inspektorat za rad 18. marta sproveo u igraonicama pet radnika nije imalo ugovore o radu i nije bilo prijavljeno na obavezno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.