Konstitutivna sednica Skupštine grada 12. juna

Izvor: Studio B, 05.Jun.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstitutivna sednica Skupštine grada 12. juna

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za 12. jun, najavljeno je iz gradskog parlamenta.

Prvu sednicu novog saziva Skupštine grada zakazao je predsednik starog saziva Aleksandar Antić i to za 12. jun, sa početkom u 10 sati. Konstitutivnom sednicom Skupštine grada Beograda, do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Skupštine grada Beograda, predsedavaće najstariji odbornik, piše u saopštenju.

Danom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << proglašenja mandata novim poslanicima prestaju da važe mandati starim, a parlament će se smatrati konstituisanim izborom predsednika Skupštine i sekretara. Budući gradonačelnik glavnog grada biće izabran iz reda odbornika, na predlog predsednika Skupštine grada Beograda, a mandat mu je četiri godine.

Skupština grada Beograda je najviši organ grada koji obavlja osnovne funkcije grada, a čini je 110 odbornika, kojima je mandat četiri godine i koji se biraju na neposrednim izborima.

Novi saziv gradskog parlamenta činiće 50 odbornika liste "Izbor za bolji Beograd", 37 "Pokrenimo Srbiju", 13 odbornika koalicije SPS-PUPS-JS i 10 odbornika DS S.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konstitutivna sednica Skupštine grada 12. juna

Izvor: Kurir, 05.Jun.2012

Prvu sednicu novog saziva Skupštine grada zakazao je predsednik starog saziva Aleksandar Antić i to za 12. jun, sa početkom u 10 sati..BEOGRAD - Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za 12. jun, najavljeno je iz gradskog parlamenta...Prvu sednicu novog saziva Skupštine grada...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.