Kasački derbi i galopska trka u nedelju na Hipodromu

Izvor: Glas javnosti, 20.Avg.2011, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasački derbi i galopska trka u nedelju na Hipodromu

BEOGRAD - Na Beogradskom Hipodromu u nedelju, 21. avgusta, biće održane dve trke - galopska trka za "Pehar predsednika republike'' i "84. Srpski kasački derbi", najavljeno je iz tog preduzeća.

"Pehar" je uz "Galopski derbi" najznačajniji događaj sezone kada je reč o galopu, a uz ovu trku svi posetioci mogu da uživaju i u konjičkoj paradi i počasnoj straži koju će izvesti Konjička brigada policije na treniranim konjima, naveo je direktor JP "Hipodrom" Boris Ivković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Po ugledu na evropska galopska nadmetanja, na Beogradskom Hipodromu je još 1935. godine utemeljena trka "Memorijal kralja Aleksandra" a 1953. godine trka je obnovljena pod novim imenom "Pehar Predsednika republike".

Kasački derbi ima dugu tradiciju još od 1923. godine, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.