Kamp za decu s autizmom

Izvor: Blic, 05.Avg.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamp za decu s autizmom

Jedan od najvećih problema porodica sa autizmom tokom raspusta jeste da nema dovoljno osmišljenih sadržaja za mališane. Autizmu je neophodan kontinuirani rad, a roditelji u većini slučajeva nisu u mogućnost da sami sprovode terapiju, pre svega jer nisu stručnjaci. Kako bi izašli u susret Udruženje "Autizam - pravo na život" organizovalo je sportsko-edukativni kamp „Pravo“u Dnevnom boravku „dr. Olga Hadzi Antonović“.

Kamp se odvija ponedeljkom, sredom i petkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od deset do 16 sati. Ovo je pilot projekat koji ima za cilj da ukaže na potrebe saradnje ustanova socijalne zaštite i obrazovanja.

- Više puta smo konstatovali da je letnji raspust predugačak za decu sa teskoćama u razvoju da budu bez aktivnosti prilagođenih njihovom stanju. Obzirom da te aktivnosti nisu u mogućnosti da prate sa svojom vršnjačkom grupom, neophodno je organizovati posebne programe za decu kojoj je to potrebno - kaže Vesna Trajković, predsednica Udruženja "Autizam - pravo na život", napominjući da će radionice koje su velika pomoć porodicama trajati do petka, a nakon toga će roditelji opet morati da se "snalaze".

Sa decom na kampu rade diplomirani profesor fizičke kulture, defektolog-logoped, kao i negovatelj. Boravak dece na kampu je za roditelje u potpunosti besplatan.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.