KOMPJUTERI ZA STANOVNIKE NEKADAŠNJEG NASELJA GAZELA

Izvor: Kurir, 30.Dec.2011, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMPJUTERI ZA STANOVNIKE NEKADAŠNJEG NASELJA "GAZELA"

Kompjutere će koristiti mališani u naselju kako bi stekli prva informatička znanja i naučili da koriste internet, ali i kako bi imali razonodu tokom zimskog raspusta

BEOGRAD - U organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu u saradnji sa firmom "Bit Projekt", poklonio je pet kompjutera društvenim centrima u novoformiranim naseljima u kojima žive porodice raseljene iz nehigijenskog naselja ispod mosta "Gazela".

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kompjuter uručen je mališanima u naselju Makiš. Uručenju donacije prisustvovao je sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić, dekanka Filološkog fakulteta prof. dr Aleksandra Vraneš, kao i predstavnici firme "Bit Projekt".

Kompjutere će koristiti mališani u naselju kako bi stekli prva informatička znanja i naučili da koriste internet, ali i kako bi imali razonodu tokom zimskog raspusta.

Filološki fakultet već godinu dana sarađuje sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i učestvuje u edukacijama dece i odraslih u nofovormiranim naseljima. Studenti ovoga fakulteta radili su sa odraslim Romima i Romkinjama u projektu opismenjavanja koji je nedavno završen, a do juna će raditi sa školskom decom i pomagaće im oko gradiva. Filološki fakultet poklonio je i dečje knjige namenjene bibliotekama u društvenim centrima u naseljima Makiš, Kijevo, Varoš, Lipovica i Surčin.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.