Izgoreo bioskop Kozara

Izvor: Studio B, 25.Maj.2012, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgoreo bioskop Kozara

Lokalizovan požar na krovu zgrade nekadašnjeg bioskopa "Kozara" u prolazu Bezistan.

Načelnik Uprave MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je dojava o požaru u bioskopu Kozara stigla danas u 14.20 časova.

On je rekao da se radi o krovu, koji je u velikoj meri bio zahvaćen plamenom, zbog čega je njegov veći deo urušen. Marić je kazao da nema poginulih i povređenih, kao i da nema opasnosti da se požar proširi na okolne objekte. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Dodao je i da je jedan restoran u blizini evakuisan i da nijedna osoba nije ugrožena požarom. Marić je istakao da je na licu mesta dovoljno vatrogasnih ekipa, ali da će intervencija potrajati i tokom noći, pošto je teško prići krovu bioskopa.

Povećana je koncentracija zagađujućih materija u vazduhu u okolnim ulicama, ali nema opasnosti po zdravlje ljudi.

Dačić: Ne postoji opasnost za ljude i zgrade u okolini

"Zahvaćena je površina od 1.000 kvadratnih metara bivšeg bioskopa Kozara. U 14.20 je stigla dojava građana da je izbio požar. Ne postoji opasnost za ljude i zgrade u okolini i za sada nije neophodna evakuacija", rekao je Dačić novinarima u Bezistanu, pored ulaza u bioskop Kozara.

Dačić je naveo da će vatrogasci morati da iseku krov da bi došli do vatre i da je situacija nezgodna jer je požar izbio u centru grada.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je da će prilikom gašenja biti mnogo dima i dodao da požar gasi 47 vatrogasaca.

Marić je naveo da uzrok požara nije poznat, da će utvrđivanje uzroka požara potrajati, kao i da uzrok neće danas biti saopšten.

Dačić je naveo da je zgrada bioskopa napuštena i da nije imala obezbeđenje.

Pešacima je prolaz kroz Bezistan je zabranjen, a zaustavljen je i saobraćaj na Terazijama.

Svi poznati bioskopi u centru Beograda su ranije zatvoreni, a onda je Tužilaštvo za organizovani kriminal početkom oktobra 2008. godine podiglo optužnicu protiv predsednika Upravnog odbora Beograd filma Nikole Đivanovića i šestoro njihovih saradnika zbog spornih prodaja bioskopa i zloupotreba vrednih više miliona evra.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.