Haos na  „ Pančevcu” - otežano kretanje vozila Hitne pomoći

Izvor: Politika, 05.Jun.2012, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos na „ Pančevcu” - otežano kretanje vozila Hitne pomoći

BEOGRAD – Radovi na Pančevačkom mostu u Beogradu otežavaju kretanje vozila Hitne pomoći koja ulaže maksimalne napore da stigne do svakog pacijenta zbog čega je potrebno pomoći toj zdravstvenoj službi da obavlja svoj posao, izjavila je danas Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Macura je rekla da je jutros jedna ekipa Hitne pomoći bila „zaglavljena” u smeru prema Beogradu, dok se druga ekipa uputila suprotnim pravcem po jednu trudnicu.

„Na sreću prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << povratka u pravcu prema Beogradu učesnici u saobraćaju napravili su prolaz za vozilo Hitne pomoći”, objasnila je Macura.

Prema njenim rečima, rešenje treba tražiti u saradnji i dogovoru pančevačkih domova zdravlja i bolnica sa Hitnom pomoći u Beogradu, kao i u kontaktima Hitne pomoći i saobraćajne policije.

Macura je istakla da Hitna pomoć ne može nekog zvučnom i svetlosnom signalizacijom da tera da se sklanja ukoliko na mostu nema dovoljno prostora, ni da ugrožava bezbednost ljudi koji se na njemu nalaze.

„Biće izuzetno urgentnih stanja da ćemo morati da vozimo osobe sa šlogom, infarktom, da se žena porađa i to je veliki problem”, upozorila je Macura.

Ona je apelovala na sugrađane sa druge strane mosta kojima je neophodna hitna lekarska pomoć da budu strpljiivi, ističući da se Hitna pomoć trudi maksimalno.

Saobraćajne gužve na Pančevačkom mostu koje su nastavljene jutros zbog radova na mostu sa kilometarskom kolonom vozila nisu se smanjile ni do podneva, izjavila je Tanjugu dežurni dispečer Žutog taksija Dragana Đekić.

Kolona vozila se proteže od skretanja za Borču do Bulevara Despota Stefana, rekla je Đekić, koja ne očekuje da se gužve smanje ni narednih dana sve dok se ne okončaju radovi.

Dužina kolone već rano jutros je iznosila oko dva kilometra, izjavio je Tanjugu dežurni dispečer udruženja Žuti taksi Milan Simić.

„Putevi Srbije” saopštili su ranije da je zbog hitne i neodložne intervencije na prilaznoj konstrukciji Pančevačkog mosta delimično zatvorena saobraćajna traka iz pravca Pančeva ka Beogradu, neposredno pred isključenje za Bulevar Despota Stefana.

Saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

----------------------------------------

Pančevački most bezbedan, radovi gotovi za sedam dana

Radovi na popravci Pančevačkog mosta, na kojem je napuklo ležište na jednom od stubova, što je izazvalo saobraćajni kolaps, biće završeni u narednih sedam dana, najavili su danas predstavnici „Puteva Srbije” ističući da je most bezbedan.

Kada budu završeni radovi biće normalizovan saobraćaj na mostu, rekao je v.d. generalnog direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak na konferenciji za novinare povodom vanrednog događaja na mostu s obzirom da je napuklo ležište poslednjeg stuba u pravcu od Pančeva ka Beogradu neposredno pred isključenje u Ulicu despota Stefana.

U naredna dva dana biće rušeni nelegalni objekti koji su prepreka za izvođenje radova i za još pet dana biće zamenjeno ležište na pomenutom stubu, rekao je on.

Za kamione će u narednih sedam dana biti otvoren saobraćaj na mostu samo u periodu od 23 do pet sati ujutro, kazao je Drobnjak i pozvao građane da u što većoj meri koriste Beovoz.

Kako je objasnio, deo saobraćajne trake od Pančeva prema Beogradu na mostu je zatvoren jer je nebezbedan.

Drobnjak nije mogao precizno da kaže kada će Pančevački most biti u celini obnovljen, navodeći da je to u nadležnosti Železnica Srbije i da su Putevi Srbije zaduženi za kolovoz.

Tanjug

objavljeno: 05.06.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.