Gradonačelnik najavio velike građevinske poduhvate na Novom Beogradu

Izvor: Studio B, 09.Apr.2016, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik najavio velike građevinske poduhvate na Novom Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prusustvovao je danas manifestaciji „Zbor akcijaša, omladine i građana" na beogradskom Ušću u okviru koje je obeleženo sedam decenija od prve Savezne radne akcije na Novom Beogradu.

On je zahavalio akcijašima jer su svojom energijom, trudom i radom poptuno promeli tadašnji Beograd i svoju zemlju.

-Da nije bilo izgradnje Novog Beograda, ostatak prestonice bi ostao mali i nerazvijen. Ne bi ličio na ono što jeste danas, a to >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je svetska i evropska metropola. A nama ostaje da pokušamo da uradimo ono što ste vi uradili, sa isto toliko truda i entuzijazma- istakao je gradonečelnik.

On je najavio velike građevinske poduhvate na Novom Beogradu u narednom periodu.

-Mi ćemo Novi Beograd nastaviti da menjamo. Izgradićemo novu autobusku stanicu. Rekonstruisaćemo i proširiti Stari železnički most. Takođe tu je i „Beograd na vodi", ali i nastavak širenja vodovodne i kanalizacione mreže, ne samo na Novom Beogradu, već po celom gradu - najavio je Mali.

Gradonačelnik je zaključio da neće biti lako dostići poduhvate koje su ostvarili akcijaši tokom izgradnje Novog Beograda pre više od pola veka, ali i istakao da i ova generacija želi da ostavi nešto za decu koja dolaze.

Jedan od učesnika tih radnih akcija Slobodan Ristanović podsetio je prisutne, pored spomenika na Ušću - koji simbolizuje kamen temeljac Novog Beograda - na te dane. Sa kakavim se entuzijazmom, i bez obzira na uslove koji nisu bili laki, gradio Novi Beograd, pruga Brčko - Banovići i drugi delovi tadašnje zemlje.

Manifestacija se održava u okviru Dana omladinskih radnih akcija i Dana Novog Beograda, u saradnji sa tom opštinom, Udruženjem učesnika omladinskih radnih akcija i volontera, kao i Odborom veterana graditelja.novibeograd

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Kad se "sudare" BG na pesku i BG na vodi/FOTO

Izvor: B92, 09.Apr.2016

Beograd -- Posle sedam decenija susret onih koji su gradili i grade "Beograd na pesku" i "Beograd na vodi"...Na mestu gde je pre skoro sedam decenija postavljen kamen temeljac za izgradnju Novog Beograda danas su se susreli oni koji su podizali grad na levoj obali Save i gradonačelnik Beograda Siniša...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.