Grad podržava inicijativu da park kod spomenika Nikolaju II dobije naziv po čuvenom ruskom horu

Izvor: Telegraf.rs, 27.Dec.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad podržava inicijativu da park kod spomenika Nikolaju II dobije naziv po čuvenom ruskom horu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da podržava inicijativu Vlade Republike Srbije da park ispred spomenika caru Nikolaju Drugom dobije naziv park "Hora Aleksandrov" u znak sećanja na poginule članove čuvenog ruskog hora.

Vukosavljević: Vučić podržao predlog da se park ispred spomenika Caru Nikolaju II Romanovu nazove "Park hora Aleksandrov"



On je istakao da je Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Grada Beograda danas dobila taj predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Ministarstva kulture i informisanja. To će biti tema prve naredne sednice komisije, nakon čega bi trebalo da bude na dnevnom redu prve sednice Skupštine grada u 2017. godini.

– Čast nam je što možemo da podržimo ovu inicijativu koja će da pomogne da se Hor "Aleksandrov" sačuva od zaborava. Članovi ovog hora posetili su Beograd više puta, a posebno je bilo značajno to što su došli u naš grad 2000. godine, nakon bombardovanja, i na taj način pokazali da su prijatelji našeg naroda. Mislim da je ovo dostojanstven način da im se odužimo za sve što su učinili – rekao je gradonačelnik Mali.

VODEĆI RUSKI TV KANALI PRENELI: Park u Beogradu nosiće naziv po ruskom ansamblu "Aleksandrov"



On je dodao da je ovaj park pre dve godine kompletno uređen, kada je postavljen i spomenik ruskom caru Nikolaju Drugom.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali podržava ideju da park dobije ime po ruskom horu

Izvor: N1 televizija, 27.Dec.2016

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podržava inicijativu Vlade Srbije da park ispred spomenika caru Nikolaju Drugom u Kralja Milana dobije naziv park Hora "Aleksandrov" u znak sećanja na članove ruskog hora poginule u avionskoj nesreći kod Sočija...Mali je rekao da je Komisija za spomenike i nazive...

Nastavak na N1 televizija...

I Grad podržava: Park nazvati po ruskom horu

Izvor: Mondo, 27.Dec.2016

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da podržava inicijativu Vlade Srbije da park ispred spomenika ruskom caru Nikolaju II dobije naziv Park hora "Aleksandrov", u znak sećanja na poginule članove čuvenog ruskog hora...Foto: Tanjug, Dimitrije Goll..Mali je rekao da je gradska Komisija...

Nastavak na Mondo...

Mali: Park da ponese ime po horu "Aleksandrov"

Izvor: Blic, 27.Dec.2016

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podržao je inicijativu Vlade Republike Srbije da park ispred spomenika caru Nikolaju Drugom dobije naziv park hora „Aleksandrov” u znak sećanja na poginule članove čuvenog ruskog hora...On je istakao da je Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Grada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.